Ontwerp-wijzigingsplan ‘Kern Vijlen – Uitbreidingsplan Vijlen Zuidoost 2e fase’ Ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maken bekend dat een ontwerp-wijzigingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0981.WPVijlenZO-on01 is opgesteld voor de planvorming op het perceel kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie A, nummers 10849 (gedeeltelijk) en 7495.

Het vigerende bestemmingsplan Partiele herziening bestemmingsplan Kern Vijlen - Uitbreidingsplan Vijlen Zuidoost 1e fase bevat een wijzigingsbevoegdheid, waarbij de op het perceel aanwezige agrarische bestemming kan worden omgezet naar Wonen en Verkeer. Initiatiefnemers Gemeente en Ontwikkelaar, hebben het verzoek ingediend om op bovengenoemde percelen 23 woningen te gaan ontwikkelen. Het wijzigingsplan vormt het planologisch kader voor het wijzigen van de geldende bestemming Agrarisch naar de bestemming Wonen en Verkeer.

Realisatie overeenkomst

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 6.24, lid 3 Wro jo. artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) is een samenwerkingsovereenkomst tussen initiatiefnemers gesloten teneinde te garanderen dat deze woningen worden gerealiseerd en de kosten, samenhangende met het wijzigingsplan, door hem wordt gedragen.

Initiatiefnemer en gemeente zijn gedeeld grondeigenaar van de betreffende percelen te Vijlen. Partijen zijn onder meer overeengekomen:

  • dat het gezamenlijke Project zal door de Ontwikkelaar worden begeleid in de realisatiefase

  • dat Initiatiefnemers gezamenlijk zelf verantwoordelijk zijn voor het vervaardigen van het ruimtelijk plan en de daarvoor benodigde onderzoeken;

  • Aanvragen voor een tegemoetkoming in planschade die voortvloeien uit het Project neemt de Gemeente in behandeling conform de vigerende Gemeentelijke nota ‘procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade’.

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken, alsmede voornoemde zakelijke beschrijving van de inhoud van de exploitatieovereenkomst, liggen vanaf 29 april 2022 voor een periode van 4 weken formeel voor zienswijzen ter inzage. Indien u de stukken wilt inzien, dient u via info@vaals.nl een aanvraag in te dienen om de stukken te ontvangen. Tevens kunt u de bescheiden (identificatienummer: NL.IMRO.0981.WPVijlenZO-on01), met uitzondering van de realisatieovereenkomst, raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de terinzagelegging kunt u ten aanzien van het ontwerp-wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken een schriftelijke zienswijze sturen naar de gemeente Vaals, t.a.v. de afdeling Ruimte, postbus 450, 6290 AL Vaals, onder vermelding van “zienswijze ontwerp-wijzigingsplan “Kern Vijlen – Uitbreidingsplan Vijlen Zuidoost 2e fase’ te Vijlen”. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met de heer L. Dohmen, afdeling Ruimte, cluster VROM via telefoonnummer 043-3068568.

Vaals, 29 april 2022

Burgemeester en wethouders van Vaals

Naar boven