Wijziging van de Verordening raadscommissies

 

De raad van de gemeente Den Haag

 

Gelet op artikel 149 en artikel 82 van de Gemeentewet

 

Vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Verordening raadscommissies

 

I. Artikel twee komt als volgt te luiden: Artikel 2 Commissieleden

  • 1.

    Alle raadsleden en fractievertegenwoordigers hebben na aanvaarding van hun betrekking zitting in alle commissies van de Haagse raad, met uitzondering van de Rekeningencommissie. De zittingsduur is gelijk aan die van de zittende raad. Degene die ter vervulling van een tussentijdse vacature tot lid van de raad wordt benoemd of als fractievertegenwoordiger wordt benoemd heeft zitting voor de resterende zittingsduur van de gemeenteraad.

  • 2.

    Iedere groepering in de raad bestaande uit vijf leden of meer vaardigt per commissie maximaal vijf leden en vijf plaatsvervangende leden af. Iedere groepering bestaande uit minder dan vijf leden vaardigt per commissie maximaal vier leden en vier plaatsvervangende leden af. Iedere groepering kan per commissie drie fractievertegenwoordigers voor benoeming als plaatsvervangend lid voordragen.

  • 3.

    Een plaatsvervangend lid kan, in de commissie waarin hij/zij als zodanig is benoemd, als vervanger optreden voor elk afwezig lid uit dezelfde politieke groepering als die waartoe hij/zij behoort.

  • 4.

    Alle bepalingen van deze verordening, welke van toepassing zijn op de leden van de commissies, zijn van overeenkomstige toepassing ten aanzien van plaatsvervangende leden.

  • 5.

    Degene die ophoudt lid van de gemeenteraad te zijn houdt tevens op lid te zijn van de commissie.

 

II. Artikel vier, tweede lid komt als volgt te luiden:

Een op grond van de laatst gehouden gemeenteraadsverkiezingen gevormde politieke groepering kan een voordracht indienen tot benoeming van ten hoogste drie niet-raadsleden (fractievertegenwoordigers) tot plaatsvervangend lid van een raadscommissie. De benoeming van een fractievertegenwoordiger geschiedt door de raad.

 

III. Deze verordening treedt in werking onmiddellijk na besluitvorming.

 

 

Aldus besloten in de raadsvergadering van 21 april 2022.

De griffier, Lilianne Blankwaard-Rombouts en de voorzitter, Jan van Zanen.

Naar boven