Voornemen verkoop grond, Floraweg in Roelofarendsveen.

 

De gemeente Kaag en Braassem geeft hierbij kennis van haar voornemen om met de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren te Leiden (hierna : SHWJ) een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met betrekking tot de ontwikkeling van een perceel grond tussen Floraweg 8 en 10 in Roelofarendsveen.

 

Toelichting

In de samenwerkingsovereenkomst zal het voornemen van de gemeente worden vastgelegd om aan SHWJ het perceel grond te verkopen met als doel sociale huurwoningen in de vorm van studio’s te realiseren voor werkende jongeren in de leeftijdscategorie 18 tot 28 jaar.

 

Naar het oordeel van de gemeente Kaag en Braassem is de SHWJ de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor het ontwikkelen en realiseren van dit bouwplan op het genoemde perceel.

De gemeente stelt als eis dat er op deze locatie woningen voor werkende jongeren worden gerealiseerd door een professionele, regionale en sociale verhuurorganisatie, die gespecialiseerd is en over ruime ervaring beschikt in jongerenhuisvesting. SHWJ heeft aantoonbaar ruime ervaring met en gedegen kennis van het huisvesten van jongeren tussen de 18 en 28 jaar.

 

Deze woningen variëren in grootte van ca. 25 m² tot maximaal 50 m², waarbij kale huurprijzen worden gehanteerd die liggen beneden de huurtoeslaggrenzen en rekenhuren voor de huurtoeslag gelden in zowel de leeftijdscategorie 18-22 als vanaf 23 jaar.

 

Deze woningen zullen langdurig, met een instandhoudingsverplichting van ten minste 30 jaren, bestemd worden voor sociale jongerenhuisvesting voor werkende jongeren.

De koopsom van de grond is conform de grondprijzenbrief 2022.

SHWJ legt over de verhuringen jaarlijks verantwoording af aan de gemeente Kaag en Braassem. De te realiseren woningen dienen uitsluitend te worden bestemd voor de huisvesting van jongeren uit de gemeente Kaag en Braassem.

 

Reageren

Belanghebbenden kunnen binnen 14 dagen na de datum van deze publicatie op dit voornemen reageren door het aanhangig maken van een kortgedingprocedure bij de Rechtbank te Den Haag.

 

Naar boven