Verkoop Middengebied Landgoed Steenenburg, gemeente Heusden

Het college van de gemeente Heusden maakt bekend dat hij op 23 februari 2022 een overeenkomst is aangegaan met Steenenburg Vastgoed I B.V. (kleindochteronderneming Jan Kelders Beheer) voor de verkoop van gronden voor realisatie van het Middengebied van Landgoed Steenenburg. De gronden zijn in de bijlage aangeduid en staan kadastraal bekend als Drunen K 3237 (ged.) en Vlijmen N 1239 (ged.), 1240 (ged.) en 2701 (ged.)).

Landgoed Steenenburg is een totaalontwikkeling waarmee invulling wordt gegeven aan herontwikkeling van het voormalige Land van Ooit en aangrenzende agrarische percelen. In het noordelijke deel realiseert Jan Kelders Beheer een campus. In het zuidelijke deel verkoopt de gemeente bouwkavels voor particulier opdrachtgeverschap. Het Middengebied vormt de verbindende factor met het noordelijke en zuidelijke deel. Het Middengebied heeft als belangrijke schakel het Kasteel d’Oultremont, voorheen ook bekend als het ‘roze kasteel’. Ten westen van het kasteel is er planologische ruimte voor de realisatie van 120 appartementen en aan de oostzijde voor 50 patiowoningen.

Het college is van mening dat voor deze grondverkoop Steenenburg Vastgoed I B.V. de enige serieuze gegadigde is, vanwege de samenhang met de campus, de snelheid van ontwikkelen, de integraliteit van het totale plan en de langdurige betrokkenheid bij de planvorming.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met deze grondverkoop en merkt u zichzelf aan als belanghebbende (te weten: een gekwalificeerde gegadigde partij die beschikt over de potenties om het Middengebied zelfstandig in ontwikkeling, realisatie en exploitatie te nemen), dan dient u met ingang van 28 april 2022 gedurende twintig (20) dagen een kort geding aanhangig te hebben gemaakt met betrekking tot die zaak bij de Rechtbank Oost-Brabant. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn.

Naar boven