Bekendmaking van voornemens tot verkoop (danwel andere vorm van uitgifte) van gemeentelijke onroerende zaken

 

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. Daarin is bepaald dat een overheidslichaam bij de verkoop van onroerende zaken, gelegenheid moet bieden aan (potentiële) gegadigden om mee te dingen naar deze onroerende zaak, indien er meerdere gegadigden zijn voor de aankoop van de desbetreffende onroerende zaak of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zullen zijn.

De mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop. In dat geval dient het overheidslichaam voorafgaand aan de verkoop zijn voornemen daartoe gemotiveerd bekend te maken, op een zodanige wijze dat een ieder daarvan kennis kan nemen.

Ter uitvoering van dit arrest, wenst de gemeente Zwolle door middel van deze algemene publicatie aan te kondigen op welke manier zij toekomstige voornemens tot verkoop (danwel andere vormen van één-op-één uitgifte) aan één serieuze gegadigde bekend zal maken. De gemeente Zwolle gebruikt de website www.zwolle.nl/stadsmakelaar reeds voor het verkopen danwel verhuren van gemeentelijke onroerende zaken. Op deze website zullen voortaan ook toekomstige voornemens tot verkoop aan één serieuze gegadigde bekend worden gemaakt. Hiermee geeft de gemeente Zwolle uitvoering aan deze uitspraak van de Hoge Raad.

 

Naar boven