Publicatie voorgenomen verkoop grond aan een bedrijf

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden maakt naar aanleiding van het arrest van de Hoge Raad van eind november 2021 bekend dat het van plan is om een perceel grond voor de bouw van 4 vrije sectorwoningen nabij de Von Suppéstraat te verkopen aan Beleggingsmaatschappij Tankens Andel b.v. te Andel (verder te noemen Tankens).

 

Motivatie voornemen verkoop aan een bouwonderneming

Op basis van objectieve, toetsbare en redelijke criteria staat vast dat alleen Tankens als serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van genoemd perceel. De redenen daarvoor zijn :

 

  • 1.

    door Tankens worden momenteel ter plaatse 20 sociale huurwoningen gebouwd voor Woonveste. In samenspraak met Woonveste heeft Tankens afspraken gemaakt over de architectuur van de te bouwen vrije sectorwoningen. Deze afspraken zorgen voor een meerwaarde voor het straatbeeld ter plaatse;

  • 2.

    in het kader van de efficiency, de planning van de bouwwerkzaamheden en ter voorkoming van extra overlast voor de omgeving is het ook wenselijk dat er sprake is van één bouwer voor de 20 sociale huurwoningen en de 4 vrije sectorwoningen;

  • 3.

    de contractonderhandelingen met Tankens waren al vóór november 2021 afgerond. In het kader van de zorgvuldigheid en rechtszekerheid voor beide partijen wordt het niet passend geacht om niet tot verkoop over te gaan.

Vervolg

Tegen de voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Iedere serieuze gegadigde die vindt dat hij ook voor deze koopovereenkomst in aanmerking komt dient uiterlijk op 25 mei 2022 een kort geding aanhangig te hebben gemaakt over deze zaak bij de rechtbank Oost-Brabant. Met het oog op de voortgang in dit proces en het verkrijgen van duidelijkheid wordt hiervoor een termijn van 20 kalenderdagen aangehouden. Deze termijn is een vervaltermijn.

 

 

 

 

Naar boven