GEWIJZIGDE VASTSTELLING WIJZIGINGSPLAN “VOLKERAKWEG 2B”

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat zij op 22 februari 2022 het wijzigingsplan “Volkerakweg 2b te Heijningen” (planidentificatie NL.IMRO.1709.BPBGVolkerakweg2B-BP30) gewijzigd hebben vastgesteld.

Het plangebied van dit bestemmingsplan is de locatie Volkerakweg 2B in Heiningen. De initiatiefnemer heeft in het verleden het agrarisch bedrijf op deze locatie overgenomen en is een agrarisch-technisch hulpbedrijf gestart. Dit is strijdig met het geldende bestemmingsplan.

Dit wijzigingsplan wijzigt de bestemming van het perceel van “Agrarisch” naar “Bedrijf – Agrarisch aanverwant”, zodat het landbouwmechanisatiebedrijf gelegaliseerd kan worden. In het wijzigingsplan is voor de locatie een bouwvlak aangeduid.

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn een aantal wijzigingen in het wijzigingsplan doorgevoerd:

  • De toelichting is op een aantal punten aangevuld;

  • In artikel 4.5 is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor de aanleg en instandhouding van het landschappelijk inpassingsplan;

  • In artikel 3.4.1 is een regel opgenomen dat mestbewerking ter plaatse uitgesloten is.

De planidentificatie van het plan is gewijzigd naar NL.IMRO.1709.BPBGVolkerakweg2B-BP40).

 

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 28 april 2022 tot en met 8 juni 2022 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage. Het plan is digitaal te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Een Pdf-versie van het wijzigingsplan is in te zien via www.moerdijk.nl/ruimtelijkeplannen

 

Beroep

Tijdens de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het instellen van beroep is mogelijk voor degene die tijdig zijn of haar zienwijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, alsmede voor een belanghebbende die aantoont hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Daarnaast kan door iedereen beroep worden ingesteld, voor zover het beroep is gericht op de wijzigingen die bij vaststelling in het plan zijn doorgevoerd.

Degene die beroep instelt kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd.

 

Naar boven