Reageren op voorontwerpbestemmingsplan ‘Engelberterweg 96‘

Een bestemmingsplan regelt voor bouwen en gebruiken van grond en water wat er mag. Een voorontwerpbestemmingsplan is een proefversie van een nieuw bestemmingsplan. De gemeente hoort graag wat u vindt van het voorontwerpbestemmingsplan. U leest hieronder waar het voorontwerpbestemmingsplan over gaat. Ook leest u waar en wanneer u de stukken kunt bekijken. En hoe en wanneer u kunt reageren.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het voorontwerpbestemmingsplan regelt dat er een recreatieterrein met kampeermiddelen mag komen. De bestemming agrarisch verdwijnt. De regels gaan gelden voor het perceel Engelberterweg 96 te Engelbert. Het bestemmingsplan laat de functie wonen onveranderd.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

U kunt van 27 april tot en met 25 mei 2022 het voorontwerpbestemmingsplan bekijken en de stukken die daarbij horen. Dat kan op deze plekken:

• De landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de naam. Of op de code van het bestemmingsplan: NL.IMRO.0014.BP651Engelbweg96-vo01.

• De gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen.

• Het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. U kunt een afspraak maken via gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan-inzien.

Hoe en wanneer kunt u een reactie geven?

U kunt reageren van 27 april tot en met 25 mei 2022 op het voorontwerpbestemmingplan en de stukken die daarbij horen. Uw reactie heet een ‘inspraakreactie’. Reageren kan op deze manieren:

• U vult het ‘online inspraakformulier’ bij het voorontwerpbestemmingsplan in op de website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen. U krijgt meteen een bevestiging van ontvangst.

• U stuurt een brief naar de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

Meer informatie leest u op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/procedure-bestemmingsplan.

Groningen, 26 april 2022

Naar boven