M.E.R. beoordelingsnotitie, Onze Lieve Vrouwedijk 49 te Waalre

Algemene informatie

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat, gelet op artikel 7.17, vijfde lid van de Wet milieubeheer, geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld voor de voorgenomen oprichting van stal E voor 200 volwassen paarden en 165 volwassen paarden in de overige bestaande stallen A, B en C en het ongewijzigd houden van 50 honden in stal C en het realiseren van een paddock.

Op 18 maart 2022 hebben wij een m.e.r-beoordelingsnotitie ontvangen voor het adres Onze Lieve Vrouwedijk 49 in Waalre, kadastraal bekend sectie A nummers 1360, 1361, 1362, 4612, 4613, 5774 en 5775 gemeente Waalre. Deze activiteit is onderworpen aan een beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage juncto artikel 7.2, vierde lid van de Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waalre zijn voor de procedure van mening dat de omstandigheden waaronder de voorgenomen activiteit ondernomen gaat worden, niet tot zodanige nadelige milieugevolgen leidt dat het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk is. Het college heeft daarom voor de procedure besloten dat voor de voorgenomen activiteit geen Milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Ons kenmerk: 271281

Locatie(s)

Onze Lieve Vrouwedijk 49

Verzenddatum besluit

14 april 2022

Terinzagelegging:

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf de dag na de verzenddatum gedurende 6 weken ter inzage in Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19 te Waalre. U kunt een afspraak maken via tel.: 040 – 2282500 om de stukken te bekijken.

Bezwaar of Beroepsmogelijkheid

Tegen een besluit om af te zien van een milieueffectrapport staat in dit geval geen bezwaar en beroep open. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft eerder uitgemaakt dat sprake is van een zogenaamde beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit. Volgens artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht is een dergelijke beslissing niet vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij ze de belanghebbende – los van het voor te bereiden besluit tot vergunningverlening – rechtstreeks in zijn belang treft. In eerdere uitspraken heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitgemaakt dat omwonenden en bijvoorbeeld milieuverenigingen niet als direct belanghebbenden worden gezien. Indien zij van mening zijn dat de omstandigheden waaronder de activiteit wordt verricht wel leiden tot aanzienlijke milieueffecten, dan dienen zij dit aan de orde te stellen in de vergunningprocedure.

Naar boven