Wijziging van het Standplaatsenbeleid gemeente Heiloo 2009

Het college van de gemeente Heiloo:

 

gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en hoofdstuk 5, afdeling 4, van de Algemene plaatselijke verordening Heiloo 2017;

 

b e s l u i t:

 

vast te stellen de navolgende wijziging van het Standplaatsenbeleid gemeente Heiloo 2009.

Artikel I  

A

Artikel 2, eerste lid, onder e, komt te luiden:

Winkelcentrum ’t Loo, vier standplaatsen nabij de noordelijke ingang, nabij de zuidelijke ingang zijn alleen op donderdag vier standplaatsen toegestaan.

 

B

In de toelichting op het standplaatsenbeleid wordt aan paragraaf 3.2.3 het volgende toegevoegd:

Aanvulling 2022: de afgelopen jaren is gebleken dat de toegestane plekken bij Winkelcentrum ’t Loo niet allemaal ingenomen worden. Daarom is artikel 2 van het beleid aangepast in aansluiting op de ontstane praktijk. De afgelopen jaren is geconstateerd dat aan de zuidelijke ingang van Winkelcentrum ’t Loo alleen op de donderdagen plekken worden ingenomen, door standplaatsen met biologische waren die blijken te voorzien in een behoefte van de consument. Daarom is besloten deze plekken op de donderdagen te behouden. Indien een van deze vergunninghouders stopt met zijn standplaats, zal de voorkeur zijn om, indien passend binnen de overige kaders van het beleid, opnieuw vergunning te verlenen voor een standplaats met biologische waren.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dag van bekendmaking.

Aldus vastgesteld door het college van de gemeente Heiloo in zijn vergadering van

12 april 2022

Gemeentesecretaris Mw. C. de Jong en Burgemeester M. ten Bruggencate

Naar boven