WIJZIGINGSBESLUIT Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Maastricht 2019 - versie 1 inzake de algemene voorziening scootmobielen Maastricht (Wmo)

Het college van de gemeente Maastricht, conform het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29-03-2022, nr. 2022.07320 inzake de algemene voorziening scootmobielen Maastricht (Wmo)

Besluit vast te stellen de volgende wijziging van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Maastricht 2019 - versie 1

Artikel I Toevoeging van artikel 18A

Artikel 18A: Regels voor de algemene voorziening scootmobielen

  • 1.

    Conform het bepaalde in artikel 18 lid 1 sub e. van de verordening, stelt het college nadere regels ten behoeve van de algemene voorziening scootmobielen.

  • 2.

    De in artikel 18 lid 1 sub a. van de verordening benoemde lichte toegangstoets omvat de volgende voorwaarden, waarbij aan elke voorwaarde voldaan dient te worden door de persoon die gebruik maakt van deze algemene voorziening:

    • a.

      Inwoner van de gemeente Maastricht,

    • b.

      Minimale leeftijd van 18 jaar,

    • c.

      Situatie van uiterst beperkte mobiliteit,

    • d.

      Voldoende aangetoonde rijvaardigheid op de scootmobiel,

    • e.

      Adequate stallingsmogelijkheid aanwezig van de scootmobiel.

  • 3.

    De in artikel 18 lid 1 sub b. en c. van de verordening benoemde kostprijzen zijn als volgt:

    • a.

      Scootmobiel STANDAARD-COMPACT (A): €42,- per maand;

    • b.

      Scootmobiel STANDAARD (B): €42,- per maand;

    • c.

      Scootmobiel COMFORT (C): €65,- per maand.

  • 4.

    De in lid 3 van dit artikel genoemde kostprijzen worden jaarlijks per 1 januari aangepast met maximaal de jaarmutatie september van de CPI totale besteding (laatst vastgestelde basisjaar) zoals gepubliceerd door het CBS. De eerste indexering vindt plaats per 1 januari 2023.

  • 5.

    De in artikel 18 lid 1 sub b. van de verordening gestelde verplichting tot het betalen van een bijdrage start vanaf de eerste dag van de kalendermaand volgend op de maand waarin de bruikleenovereenkomst is aangegaan. Deze verplichting loopt door tot het einde van de kalendermaand waarin de bruikleenovereenkomst is beëindigd. Daarbij zijn enkel volledige maandbedragen van toepassing.

  • 6.

    Personen die gebruik maken van de in artikel 18 lid 1 sub c. van de verordening benoemde tegemoetkoming in de meerkosten, zijn verantwoordelijk voor de juistheid en juiste aanlevering van de relevante gegevens waaronder het inkomen, rekening houdend met het bepaalde in artikel 1 lid 18 en 27 van de verordening. Hieronder wordt tevens verstaan het uit eigen beweging en onverwijld doorgeven van mutaties hierin indien deze van invloed zijn op deze tegemoetkoming. Indien uit materiële controle achteraf door het college blijkt dat de verstrekking van de tegemoetkoming op onjuiste of onvolledige gronden is gebaseerd, kan het college van de cliënt de geldwaarde vorderen van de ten onrechte genoten tegemoetkoming.

  • 7.

    De in artikel 18 lid 1 onder d. van de verordening genoemde overgangstermijn voor cliënten die uiterlijk op de datum van inwerkingtreding van dit artikel een scootmobiel als maatwerkvoorziening in natura ontvangen, bedraagt 3 maanden vanaf het moment van aankondiging door het college dat deze maatwerkvoorziening zal worden beëindigd. De in artikel 18 lid 1 sub b. van de verordening gestelde verplichting tot het betalen van een bijdrage start vanaf de eerste dag van de 4e maand volgend op de in dit lid genoemde aankondiging van het college, uitgaande van de bruikleenovereenkomst die op dat moment van toepassing is.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit wijzigingsbesluit treedt in werking op [op de dag na de wettelijke bekendmaking].

Artikel III Overgangsrecht

  • Tot datum inwerkingtreding geldt het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Maastricht 2019, versie 1, d.d. 1 januari 2019.

 

Aldus besloten door het college van burgemeester en wethouders gemeente Maastricht in zijn vergadering van 29 maart 2022.

De Secretaris,

G.J.C. Kusters

De Burgemeester,

J.M. Penn-te Strake

Naar boven