Voorbereidingsbesluit ‘Regulering Flitsbezorgdiensten’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 20 april 2022 het voorbereidingsbesluit ‘Regulering Flitsbezorgdiensten’ heeft vastgesteld. De gemeenteraad besloot dat een paraplubestemmingsplan wordt voorbereid voor het hele grondgebied van de gemeente Groningen. De plangrenzen staan op de plankaart die bij dit besluit hoort. Het voorbereidingsbesluit geldt voor een jaar en treedt vandaag in werking, op 21 april 2022.

Waarom is dit voorbereidingsbesluit genomen?Met dit voorbereidingsbesluit wordt een ongewenste ontwikkeling voorkomen. Het voorkomt het vestigen van nieuwe flitsbezorgdiensten, ook wel ‘dark stores’ genoemd. In het voorbereidingsbesluit is ook een verbod opgenomen om het gebruik van gronden te veranderen in een gebruik voor flitsbezorgdiensten.

Waar kunt u het bekijken? U kunt het voorbereidingsbesluit vanaf vandaag bekijken:

  • 1.

    op de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl. De code die u bij het zoeken kunt invullen is NL.IMRO.0014.VB045Flitsbezorgen-vg01.

  • 2.

    op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/voorbereidingsbesluiten.

  • 3.

    bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. U kunt een afspraak maken via de webpagina gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan-inzien.

Tegen een voorbereidingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Groningen, 21 april 2022

Naar boven