COLLECTIEVE ONTHEFFING SLUITINGSUUR HORECABEDRIJVEN BINNENSTAD MIDDELBURG VOOR KONINGSNACHT

 

De burgemeester van Middelburg maakt bekend dat hij op grond van artikel 2.22, lid 3 onder a. van de Algemene Plaatselijke Verordening Middelburg 2015 (APV) heeft besloten voor de KONINGSNACHT van dinsdag 26 april op woensdag 27 april 2022 voor alle horecabedrijven in debinnenstad van Middelburg (het gebied gelegen binnen de vesten) een collectieve ontheffing van het sluitingsuur te verlenen tot 04.00 uur.

Deze ontheffing geldt echter niet voor de zgn. paracommerciële horecabedrijven (instellingen die op enigerlei wijze worden gesubsidieerd en buiten hun doelstelling om horecadiensten verlenen aan het publiek, zoals sportkantines, dorpshuizen, sociaal-culturele instellingen e.d.).

 

Middelburg, 20 april 2022.

De burgemeester van Middelburg,

mr. H.M. Bergmann

 

COLLECTIEVE AANWIJZING BIJZONDERE DAG VOOR KONINGSNACHT

(GELUIDHINDERBEPALINGEN)

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij dinsdag 26 april 2022 hebben aangewezen als “bijzondere dag” ingevolge de Wet milieubeheer en de Algemene Plaatselijke Verordening Middelburg 2015.

 

Tijdens deze dag zijn de voorschriften ter beperking van geluid- en trillinghinder niet van toepassing tot 02.00 uur op woensdag 27 april 2022 voor de horecabedrijven in de binnenstad (gelegen in het gebied omgeven tussen de Vesten en het Kanaal door Walcheren). Deze dag is als zodanig aangewezen ten behoeve van de “Koningsnacht”. Gedurende de aangewezen dag kan in het betreffende aangewezen gebied levende muziek ten gehore worden gebracht in de horeca-inrichting (geldt niet voor het terras). Hierdoor kunnen de geluidsnormen van de Wet milieubeheer worden overschreden waardoor geluidhinder kan optreden.

 

Middelburg, 20 april 2022.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester

mr. A. van de Brink mr. H.M. Bergmann

 

KONINGSDAG FESTIVITEITEN OP DE MARKT IN MIDDELBURG OP 27 APRIL 2022

Volgens de jaarlijkse traditie van Koningsdag zal de viering van deze dag in de binnenstad worden geconcentreerd op de Markt in Middelburg. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Middelburg (www.evenementenmiddelburg.nl) en vindt plaats op de Markt in Middelburg op woensdag 27 april 2022 vanaf 9.00 uur tot 24.00 uur.

 

KLEEDJESMARKT OP HET ABDIJPLEIN IN MIDDELBURG 5 MEI 2022

De traditionele Kleedjesmarkt/Kindervrijmarkt wordt dit jaar op zaterdag 5 mei weer op het Abdijplein gehouden.

Ook dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Middelburg.

 

 

 

Naar boven