Wijzigingsbesluit Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs Waalwijk 2022

Het College van Waalwijk;

 

gelet op artikel 117 en artikel 136 van de Wet op het primair onderwijs;

gezien het gevoerde overleg met vertegenwoordigers van de bevoegde gezagsorganen van de niet door gemeente in stand gehouden scholen in de gemeente;

 

besluit vast te stellen:

 

‘het Wijzigingsbesluit bekostiging lokalen bewegingsonderwijs Waalwijk 2022’

 

Artikel 1 Wijziging Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs Waalwijk 2022

De Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs Waalwijk 2022, vastgesteld bij besluit van 11 januari 2022, te wijzigen in die zin dat artikel 1, tweede lid als volgt wordt aangepast:

OUD:

2. Voor een basisschool wordt het maximaal aantal klokuren dat voor bekostiging in aanmerking komt vastgesteld op basis van het overeenkomstig artikel 14 van het Besluit bekostiging WPO vastgestelde aantal groepen en de splitsingstabel zoals opgenomen in de bijlage bij deze beleidsregel. Het aantal klokuren bedraagt ten hoogste 1,5 klokuur per week per groep leerlingen van 6 jaar en ouder en, als de school voor basisonderwijs niet beschikt over een speellokaal, ten hoogste 3,75 klokuur per week per groep leerlingen jonger dan zes jaar.

NIEUW:

2. Voor een basisschool wordt het maximaal aantal klokuren dat voor bekostiging in aanmerking komt vastgesteld op basis van het overeenkomstig artikel 14 van het Besluit bekostiging WPO vastgestelde aantal groepen en de splitsingstabel zoals opgenomen in de bijlage bij deze beleidsregel. Indien uit een door de basisschool te overleggen lesrooster blijkt dat in een schooljaar de feitelijke verdeling van het aantal 4/5 jarigen en 6/12 jarigen afwijkt van de splitsingstabel en het aantal groepen 6/12 jarigen hoger is dan de splitsingstabel vermeldt, dan wordt voor wat betreft het aantal klokuren gymonderwijs uitgegaan van het werkelijk aantal groepen 6/12 jarigen.

Het aantal klokuren bedraagt ten hoogste 1,5 klokuur per week per groep leerlingen van 6 jaar en ouder en, als de school voor basisonderwijs niet beschikt over een speellokaal, ten hoogste 3,75 klokuur per week per groep leerlingen jonger dan zes jaar.

Artikel 2 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking één dag na bekendmaking.

Artikel 3 Citeertitel

Dit besluit kan worden aangehaald als ‘Wijzigingsbesluit Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs Waalwijk 2022’

 

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 29 maart 2022,

 

HET COLLEGE VAN WAALWIJK

de secretaris, de burgemeester

Jan H. Lagendijk, Sacha C.A.M. Ausems

Naar boven