Eerste wijziging Beleidsregel slagschaduw Oosterwold

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Eerste wijziging Beleidsregel slagschaduw Oosterwold vastgesteld.

 

In de beleidsregel staan voorschriften over het tegengaan van slagschaduw in woningen en gebouwen. Met deze eerste wijziging wordt de juiste versie van het in de beleidsregel toegestane softwarepakket aangestuurd. Gebleken was dat de genoemde versie van het rekenprogramma een fout bevatte.

 

Tegen de vaststelling van de Eerste wijziging van de Beleidsregel slagschaduw Oosterwold is geen bezwaar of beroep mogelijk.

 

De Eerste wijziging van de Beleidsregel slagschaduw Oosterwold treedt in werking op de dag na deze bekendmaking.

 

Wat houdt de eerste wijziging van de beleidsregel in

In de Beleidsregel slagschaduw Oosterwold is in artikel 2 en in de artikelsgewijze toelichting artikel 2 aangegeven welke versie van het softwarepakket WindPRO is toegestaan voor het maken van slagschaduwberekeningen.

Met dit besluit wordt de genoemde versie 3.3 gewijzigd in versie 3.5.

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere

 

Besluit

 

  • 1.

    Eerste wijziging van de Beleidsregel slagschaduw Oosterwold als volgt vast te stellen:

  • a.

    In de laatste alinea van Artikel 2 Vereisten slagschaduwonderzoek wordt de zinsnede “versie 3.3” vervangen door “versie 3.5”, en

  • b.

    In de artikelsgewijze toelichting artikel 2 wordt de vierde zin van de derde alinea vervangen door “Derhalve is het gebruik van de huidige versie van het softwarepakket WindPRO voor slagschaduwonderzoek in het kader van deze beleidsregel zonder meer toegestaan. De huidige versie is WindPro versie 3.5”

  • 2.

    De afzonderlijke bijlagen van de beleidsregel ‘Aan te leveren informatie goedkeuring softwarepakket’ en ‘Toetsing aangeleverde informatie goedkeuring softwarepakket’ van d.d. 3 juli 2020 te vervangen door de gewijzigde versies van d.d. 18 maart 2022.

  • 3.

    De afdelingsmanager Vergunningen, Toezicht & Handhaving te mandateren voor de aanwijzing van (toekomstige) wijzigingen van het toegestane softwarepakket en van de afzonderlijke bijlagen ‘Aan te leveren informatie goedkeuring softwarepakket’ en ‘Toetsing aangeleverde informatie goedkeuring softwarepakket’.

 

 

 

Aldus vastgesteld in het college van burgemeester en wethouders van Almere d.d. 12 april 2022.

Het college voornoemd,

de secretaris, J.D. Pruim

de burgemeester, A.T.B. Bijleveld-Schouten

Naar boven