Rectificatie: Ontwerpbestemmingsplan Escharen, Hof van Esteren, fase 3 en voornemen tot indienen verzoek grenswijzing werkingsgebied

Burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Escharen, Hof van Esteren, fase 3 ter inzage wordt gelegd.

Waarom deze rectificatie?

Voor de realisatie van de woningen is een verruiming (grenswijziging) van de aanduiding ‘verstedelijking’ uit de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant noodzakelijk. In verband hiermee zijn burgemeester en wethouders voornemens een hiertoe strekkend verzoek in te dienen bij de provincie Noord-Brabant. Het voornemen en het ontwerpbestemmingsplan moeten tegelijkertijd worden bekendgemaakt en ter inzage gelegd, en dat is in de bekendmaking van dinsdag 12 april 2022 niet gemeld. Bij het voornemen horen geen aparte stukken: het voornemen heeft betrekking op de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt tussen de Beerschemaasweg en de Graafschedijk in Escharen (tegenover 5364 NS), in aansluiting op de al gerealiseerde fases 1 en 2 van woningbouwlocatie Hof van Esteren. De 3e fase is het sluitstuk van het Hof van Esteren.

Wat is de inhoud van het plan?

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van 26 grondgebonden woningen planologisch mogelijk. Voor deze ontwikkeling is het niet noodzakelijk om een ontwerpmilieueffectrapportage of -exploitatieplan ter inzage te leggen.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het ontwerpbestemmingsplan in te zien. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 20 april 2022 tot en met dinsdag 31 mei 2022. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder plannummer NL.IMRO.1982.EsHofvEsterenfase3-ON01. U kunt tijdens openingstijden ook naar de receptie van het gemeentehuis in Cuijk (Louis Jansenplein 1) komen om het ontwerpbestemmingsplan in te zien. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Op onze website www.gemeentelandvancuijk.nl staan onze openingstijden.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of op ons voornemen tot grenswijziging bij ons indienen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. M. Brugman, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe verloopt de procedure?

De zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het voornemen tot grenswijziging worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Wij geven per zienswijze aan of en op welke wijze de zienswijze heeft geleid tot aanpassingen. Het verzoek tot grenswijziging wordt toegezonden aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Het (al dan niet aangepaste) ontwerpbestemmingsplan en het besluit van Gedeputeerde Staten op het verzoek worden vervolgens voor definitieve vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Cuijk, 19 april 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven