Voorbereidingsbesluit bestemmingsplannen Geitenhouderijen, gemeente De Fryske Marren, ter inzage

(bekendmaking op grond van artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening)

 

Burgemeester en wethouder van De Fryske Marren maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 april 2022 een voorbereidingsbesluit heeft genomen voor het wijzigen van de bestemmingsplannen in de gemeente om een algehele tijdelijke stop in te voeren voor nieuwe geitenhouderijen en uitbreiding van bestaande geitenhouderijen en/of bedrijven die een overstap naar geitenhouderij overwegen.

De raad heeft bepaald dat in het gebied waar het voorbereidingsbesluit van kracht is de aanhoudingsplicht als bedoeld in artikel 3.3, lid 1, sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht geldt voor het oprichten van een nieuwe geitenhouderij, het omschakelen van een bestaand agrarisch bedrijf naar een geitenhouderij en het uitbreiden van een bestaande geitenhouderij.

Ingevolge artikel 3.7 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening heeft de raad bepaald dat het verboden is om het gebruik van gronden en bouwwerken gelegen in het gebied waar het voorbereidingsbesluit van kracht is, in die zin te wijzigen dat een nieuwe geitenhouderij wordt opgericht, een bestaande geitenhouderij wordt uitgebreid met geiten dan wel een bestaande agrarisch bedrijf wordt gewijzigd in een geitenhouderij.

 

Waar ter inzage

Het voorbereidingsbesluit met voorstel en verbeelding kunt u inzien bij:

• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

 

Daarnaast is informatie over het voorbereidingsbesluit te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl ; het voorbereidingsbesluit zelf is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl , het planidentificatienummer is NL.IMRO.1940.VBDFM22GEITENHDRIJ-VA01.

 

Het voorbereidingsbesluit treedt de dag na deze bekendmaking in werking en geldt voor de periode van één jaar. Het voorbereidingsbesluit ligt tot zes weken na de publicatie ter inzage.

 

Tegen het voorbereidingsbesluit staan geen bezwaar- en beroepsmogelijkheden open.

 

 

 

Joure, 15 april 2022.

 

 

 

Naar boven