Besluit tot wijziging van de Nadere regel Verordening maatschappelijk ondersteuning gemeente Utrecht 2022, eigen bijdrage opvang

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht,

Gelet op artikel 2.1.4. Wmo 2015 en art 4.1.1, derde lid van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Utrecht 2022;

 

Overwegende dat:

  • voor de algemene voorziening voor kortdurende opvang van volwassenen met aanzienlijke problematiek en de instroombedden van de gecombineerde inloop voorziening, een eigen bijdrage wordt gevraagd van personen die hier gebruik van maken;

  • De eigen bijdrage voor de algemene voorziening voor kortdurende opvang van volwassenen met aanzienlijke problematiek en de instroombedden van de gecombineerde inloop voorziening, conform de eis uit artikel 2.1.4, eerste en tweede lid van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, is opgenomen in artikel 4.1.1, derde lid van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Utrecht 2022 en het daarom nodig is de bepalingen over de bijdrage in artikel 2, tweede lid en achtste lid uit de Nadere regel Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Utrecht 2022, eigen bijdrage opvang aan te passen;

 

Besluiten de Nadere regel Verordening maatschappelijk ondersteuning gemeente Utrecht 2022, eigen bijdrage opvang als volgt te wijzigen:

 

 

 

Artikel I

De Nadere regel Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Utrecht 2022, eigen bijdrage opvang, wordt als volgt gewijzigd:

  • A.

    Artikel 2, tweede lid, komt te luiden:

  • 2.

    De bijdrage wordt bepaald per maand, behalve voor de kortdurende opvang voor zieke daklozen. Voor deze voorzieningen wordt de bijdrage per dag bepaald. De bijdrage is verschuldigd voor iedere dag of gedeelte van een dag, waarop de cliënt gebruik maakt van het aanbod van de instelling. Een gedeelte van een maand wordt naar rato van het aantal dagen berekend op basis van het werkelijke aantal dagen in de betreffende kalendermaand.

  •  

  • B. Artikel 2, achtste lid, komt te luiden:

  • 8. De bijdrage voor de kortdurende opvang voor zieke daklozen wordt door het college bepaald na overleg met de instelling. De vaststelling en aanpassing van de bijdrage geschiedt impliciet middels een verleningsbeschikking voor de subsidie of opdrachtverstrekking aan de instelling.

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op 1 juli 2022

 

 

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht, in de vergadering van 14 december 2021, onder voorbehoud van de vaststelling van het Besluit tot wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Utrecht 2022.

De gemeenteraad heeft het Besluit tot wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Utrecht 2022 vastgesteld op 10 maart 2022.

De burgemeester

Sharon A.M. Dijksma

De secretaris,

Gabrielle G.H.M. Haanen

Naar boven