Bestemmingsplan Oude Nijkerkerweg 129-135

Bestemmingsplan onherroepelijk

Het bestemmingsplan Oude Nijkerkerweg 129-135, zoals dat door de gemeenteraad op 6 oktober 2021 is vastgesteld, heeft samen met het besluit en bijbehorende stukken met ingang van 18 november 2021 tot en met 29 december 2021 voor eenieder ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is geen beroep ingesteld. Het bestemmingsplan is hierdoor met ingang van 30 december 2021 onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan betreft een transformatie van de recreatieparken Bos&Weide en Boskant aan de Oude Nijkerkerweg 129 -135. De recreatieparken krijgen een kwaliteitsimpuls en vier woningen worden gesloopt. Na de sloop van deze woningen bestaan beide parken in totaal uit 57 woningen.

De recreatieparken zijn gelegen aan de Oude Nijkerkerweg 129 en 135 in Ermelo. Op basis van het

geldende bestemmingsplan 'Recreatieterreinen' hebben de parken een recreatiebestemming. Voor

woningen waar permanente bewoning is toegestaan, is in het facetbestemmingsplan 'Recreatieterreinen

permanente bewoning' vastgelegd dat dit is toegestaan. In dit bestemmingsplan wordt voor de beide parken reguliere bewoning planologisch en juridisch mogelijk gemaakt.

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken kunt u digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online) onder identificatienummer NL.IMRO.0233.BPonijkerkwg129-0401.

Het is ook mogelijk de stukken op het gemeentehuis in te zien. U kunt hiervoor een afspraak maken via www.ermelo.nl/afspraak of telefonisch op 0341 56 73 21.

Besluit hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder

Op grond van de Wet geluidhinder is voor het bestemmingsplan Oude Nijkerkerweg 129 -135 te Ermelo een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op een gevel van één woning in dit bestemmingsplan boven de volgens de Wet geluidhinder

toegestane geluidnorm van 48 decibel zal komen te liggen. Het geluid is afkomstig van het wegverkeer op de Kolbaanweg. Het is in dit geval redelijkerwijs niet mogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de norm wordt gebleven. In verband hiermee heeft het college van burgemeester

en wethouders op grond van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vastgesteld.

Ermelo, 19 januari 2022

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven