Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoofddorp Hoofdweg 662’ en besluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 3 maart 2022 (2022.0000176) het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Hoofdweg 662’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGhfdhoofdweg662-C001 en is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.

Voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer voor de bouwmogelijkheid opgenomen in dit bestemmingsplan op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het plangebied omvat de locatie Hoofdweg 662, op de hoek van de Hoofdweg Oostzijde en de burgemeester Pabstlaan. Op dit moment is het een bedrijventerrein waarop zich onder andere een KwikFitvestiging en een tankstation (inmiddels buiten gebruik en ontmanteld) bevinden. De wens is om dit terrein te transformeren tot woongebied. Met dit bestemmingsplan wordt hier de realisatie van 24 grondgebonden woningen mogelijk gemaakt.

De gemeenteraad heeft besloten om het bestemmingsplan op enkele punten ambtshalve te wijzigen ten opzichte van het ontwerp. Het gaat om aanpassingen aan artikel 1 Begrippen en artikel 6 Wonen. De precieze aanpassingen zijn terug te vinden in het vaststellingsbesluit.

Hogere grenswaarden

Voor de ontwikkeling van de woningen in het plangebied zijn op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld. Het besluit hogere grenswaarden wordt tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Inzien

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan Hoofddorp Hoofdweg 662 met de bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden kunt u raadplegen op https://www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente www.haarlemmermeer.nl/ro.

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis aan de Taurusavenue 100 in Hoofddorp. Op afspraak zijn deze dagelijks in te zien van 9 – 17 uur. Een afspraak maakt u via 0900 – 1852.

De terinzagelegging begint op 13 april 2022 en duurt zes weken.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500EA Den Haag, of digitaal via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/. Digitaal beroep instellen is alleen mogelijk voor burgers.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan elf woningen mogelijk maakt, is op het vaststellingsbesluit de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt met zich mee dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, dat het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en dat na afloop van de beroepstermijn het beroepschrift niet meer kan worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven