Subsidieregeling Meedoenbijdrage

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven maakt bekend, dat het in de vergadering van 5 april 2022 heeft besloten,

 

gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, op titel 4.2. van de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 149 en 156 van de Gemeentewet

 

vast te stellen de

 

 

Subsidieregeling Meedoenbijdrage als volgt te wijzigen:

 

I

 

A. in artikel 4 “De te subsidiëren activiteiten” wordt één nieuw lid toegevoegd, luidende:

“3. Voor het wegnemen van (financiële) obstakels die activiteiten op het terrein van maatschappelijke participatie bemoeilijken of belemmeren, wordt in kalenderjaar 2022 ambtshalve aan de alleenstaande of het gezin, aan wie de subsidie zoals bedoeld in het eerste lid in kalenderjaar 2022 is verleend, toegekend:

a. een eenmalige lokale energietoeslag in verband met extreme energiekosten;

b. een subsidie per kwartaal voor elk kwartaal dat de kostendelersnorm in 2022 op de peildatum 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober wordt toegepast in verband met een kostendelende medebewoner in de leeftijd van 21 tot en met 26 jaar als bedoeld in artikel 19a Participatiewet, artikel 5 lid 3 onder b IOAW en artikel 5 lid 4 sub c IOAZ. ”

 

B. in artikel 5 “Subsidievereisten” wordt de volgende technische wijzigingen doorgevoerd:

lid 1 wordt aanhef, en de leden 2 tot en met 5 worden verschreven naar a tot en met d.

 

C. in artikel 6 ”Subsidiehoogte” wordt de titel gewijzigd in “Subsidiehoogte en Subsidieplafond” en worden vier nieuwe leden toegevoegd, luidende:

“4. De hoogte van de eenmalige lokale energietoeslag bedoeld in artikel 4, derde lid onder a bedraagt per alleenstaande of gezin € 180,- in kalenderjaar 2022.

5. De hoogte van de subsidie bedoeld in artikel 4, derde lid onder b bedraagt per gezin € 225,- per kwartaal in kalenderjaar 2022.

6. Het subsidieplafond voor de subsidie bedoeld in artikel 4, derde lid onder b bedraagt in 2022 € 250.000,-.

7. Indien het bedrag, waarvoor op grond van artikel 4, derde lid onder b subsidie zou moeten worden verleend aan degenen die daartoe tijdig een aanvraag hebben ingediend, groter is dan het subsidieplafond, wordt op de aanvragen beslist in de volgorde waarin de aanvragen zijn binnengekomen.”

 

D. in artikel 9 ”Betaling Subsidie” worden de volgende nieuwe leden ingevoegd, luidende:

“2. In afwijking van het bepaalde in de ASV met betrekking tot de betaling van de subsidie wordt de subsidie als bedoeld in artikel 4, derde lid onder a, uiterlijk betaald op 7 april voor aanvragers die vóór 24 maart 2022 subsidie toegekend hebben gekregen op grond van deze subsidieregeling.

3. In afwijking van het bepaalde in de ASV met betrekking tot de betaling van de subsidie wordt de subsidie als bedoeld in artikel 4, derde lid onder b, op twee momenten betaald, te weten uiterlijk op:

a. 31 mei 2022 voor kwartaal 1 en 2 van 2022

b. 30 november 2022 voor kwartaal 3 en 4 van 2022.”

 

II

dat het bepaalde onder I. in werking treedt met ingang van de eerste dag na de bekendmaking in het gemeenteblad met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022 en geldt voor aanvragen betrekking hebbend op activiteiten vanaf 1 januari 2022.

 

 

 

Eindhoven, 5 april 2022

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

,burgemeester

,secretaris

Naar boven