Eerste wijziging Verordening AOW- en Jeugdtegoed 2021

De Raad van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 januari 2022 (raadsvoorstel nr. 22bb208); 22bb1081

 

gelet op de artikelen 108 en 149 van de Gemeentewet;

 

overwegende, dat het gewenst is de geldigheidsduur van in 2021 verstrekte AOW- en jeugdtegoeden te verlengen omdat besteding vanwege de coronapandemie beperkt mogelijk is;

 

besluit:

Artikel I  

De Verordening AOW- en jeugdtegoed Rotterdam 2021 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 7 komt als volgt te luiden:

Artikel 7

  • 1.

    Het tegoed kan worden besteed tot en met 28 februari 2023.

  • 2.

    Het tegoed kan uitsluitend worden besteed met een geldige Rotterdampas.

  • 3.

    Een eventueel saldo van het tegoed op de Rotterdampas vervalt met ingang van de dag waarop de in het eerste lid genoemde periode is verstreken.

B

Aan artikel 9, tweede lid, wordt toegevoegd ‘, met dien verstande dat zij van toepassing blijft op verstrekte tegoeden’.

Artikel II  

De toelichting op artikel 7 komt te luiden:

 

Artikel 7 Bestedingsduur tegoed

Het tegoed op de pas kan alleen worden besteed tijdens de genoemde bestedingsperiode. Het tegoed kan niet in geld worden omgezet. Het tegoed kan uitsluitend besteed worden met een geldige Rotterdampas. De Rotterdampas kent een looptijd van 1 maart 2021 tot en met 28 februari 2022 en van 1 maart 2022 tot en met 28 februari 2023. Om van het tegoed dat is toegekend op grond van deze Verordening gebruik te kunnen blijven maken, is derhalve vereist dat ook na 1 maart 2022 over een geldige Rotterdampas wordt beschikt.

Artikel III  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 3 februari 2022.

De griffier,

I.C.M. Broeders

De voorzitter,

J.W. Verheij

Dit gemeenteblad ligt ook ter inzage bij het Concern Informatiecentrum Rotterdam (CIR): 010-417 2514 of bir@rotterdam.nl

 

Toelichting

Het verkregen AOW- en Jeugdtegoed kan uitsluitend worden besteed in de fysieke winkels, genoemd in de bijlagen bij de Beleidsregels AOW- en Jeugdtegoed 2021.

Naar aanleiding van de Coronamaatregelen zijn deze fysieke winkels (deels) niet toegankelijk geweest in de bestedingsperiode van het tegoed.

Om te voorkomen dat de ontvangers het tegoed niet (geheel) kunnen besteden wordt het mogelijk gemaakt om het tegoed ook na 1 maart 2022 te besteden.

Met deze wijziging van de Verordening AOW- en Jeugdtegoed 2021 wordt het formeel mogelijk gemaakt om het AOW- en Jeugdtegoed dat is verkregen op grond van deze Verordening, tot 1 maart 2023 besteden, mits beschikt wordt over een geldige Rotterdampas.

Naar boven