Gemeente Heerlen - M.e.r.-beoordelingsbesluit "Woningbouw Dr. Jaegersstraat"

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen maakt bekend dat voor het bestemmingsplan “Woningbouw Dr. Jaegersstraat” een beoordelingsbesluit is vastgesteld, waarin is aangegeven dat voor het nieuwe bestemmingsplan geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

 

Het plangebied is gelegen aan de Dr. Jaegersstraat in Heerlen. Deze straat ligt ten zuiden van de binnenstad van Heerlen. Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Heerlen, sectie E, nummer 6654. De oppervlakte van het kadastrale perceel is 2.265 m².

 

Corporatie Wonen Limburg wenst aan de Dr. Jaegersstraat in Heerlen 13 rijwoningen te realiseren. Op de locatie is een gedeelte van het gebouw van de voormalige HTS afgebroken zodat ruimte ontstaat voor de bouw van deze woningen.

 

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie ter inzage. U kunt deze stukken inzien bij de publieksbalie in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 25, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

 

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een beslissing ter voorbereiding van een besluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

 

Het ontwerpbestemmingsplan "Woningbouw Dr. Jaegersstraat" zal naar verwachting met ingang van begin mei 2022 gedurende zes weken ter inzage liggen. Dit zal bekend worden gemaakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening via https://www.heerlen.nl/bekendmakingen.html of via http://www.officielebekendmakingen.nl/.

 

Burgemeester en wethouders gemeente Heerlen

5 april 2022

Naar boven