Omgevingsvergunning Snelliussingel 162

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat op 11 januari 2022 een omgevingsvergunning voor de bouw van 18 appartementen op de locatie Snelliussingel 160-164 is verleend. Aanvullend zijn ten behoeve van deze ontwikkeling hogere waarden (geluid) vastgesteld.

Aanleiding

Op 12 november 2020 is een omgevingsvergunning gevraagd voor de bouw van 18 appartementen op de locatie Snelliussingel 160-164 te Schiedam. De plannen voorzien in sloop va de bestaande bebouwing en de nieuwbouw van een appartementencomplex. Het project is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan ‘Oost’. Medewerking aan het plan is mogelijk met een omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Hiervoor is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld, waaruit blijkt dat het project voldoet aan de vereiste van een goede ruimtelijke ordening.

Algemene verklaring van geen bedenkingen

Op grond van artikel 6:5 van het Besluit omgevingsrecht wordt de afwijking van het bestemmingsplan niet verleend dan nadat de gemeenteraad heeft aangegeven dat zij geen bedenkingen heeft tegen het ruimtelijk initiatief. De gemeenteraad van Schiedam heeft op 28 januari 2020 categorieën van gevallen aangewezen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen vereist is. De bouw van 18 woningen is een geval waarvan de gemeenteraad heeft aangegeven dat geen verklaring van geen bedenkingen vereist is.

Hogere waarden (geluid)

De projectlocatie is gelegen binnen meerdere wettelijke geluidszones. Op de projectlocatie worden de wettelijke voorkeursgrenswaarden voor het geluid van industrie uit de Wet geluidhinder bij 1 woning overschreden. Voor de bouw van deze woning, die met de omgevingsvergunning mogelijk worden gemaakt, zijn daarom hogere waarden (geluid) worden vastgesteld.

Ter inzage

De omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde (geluid) liggen vanaf 14 januari 2022 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken zijn digitaal te raadplegen op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0606.OMG0026-0002. De stukken liggen eveneens ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Gelet op de huidige corona-maatregelen kunnen beperkingen gelden bij het inzien van de stukken bij het KCC. Om die reden adviseren wij u gebruik te maken van de digitaal te raadplegen stukken.

Beroep

Tegen het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning en/of het verlenen van hogere waarden kan binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking beroep worden ingesteld. Beroep ten aanzien van de omgevingsvergunning kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007BM te Rotterdam. Beroep ten aanzien van het besluit hogere waarden kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrecht van de Rechtbank Rotterdam, dan wel de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

De omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden (geluid) treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1. Chw in samenhang met artikel 3.1, bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Tevens kunnen de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over de omgevingsvergunning, het besluit hogere waarden (geluid) en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

 

Naar boven