Raad van Maasdriel – vestiging voorkeursrecht (artikel 2 Wvg)

De raad van de gemeente Maasdriel maakt op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg), bekend dat zij op 14 januari 2022 (in navolging van het raadsbesluit van 9 december 2021), op grond van artikel 2 Wvg, heeft besloten gronden aan te wijzen, waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De aangewezen gronden zijn gelegen binnen het voorgenomen gebied tot realisatie van de Zuidelijke ontsluitingsroute (ZOR) tussen de Provincialeweg en de Zandmeren.

 

Aan de gronden wordt een niet-agrarische bestemming toegedacht. De betrokken percelen zijn nader aangegeven op het bij dit besluit behorende kadastraal overzicht en de perceellijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen of perceelsgedeelten, de grootte hiervan alsmede de eigenaren en beperkt-gerechtigde van de betrokken gronden.

 

Inwerkingtreding

Het eerder door het college gevestigde voorlopig voorkeursrecht, in werking getreden op 16 oktober 2021, wordt hiermee bestendigd voor een termijn van drie jaar. Deze termijn van drie jaar treedt in werking op 15 januari 2022.

 

Aanbiedingsplicht

De aanwijzing heeft tot gevolg dat eigenaren en beperkt-gerechtigden op de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente moeten aanbieden. Eigenaren en beperkt-gerechtigden worden afzonderlijk schriftelijk geïnformeerd over de inhoud van het besluit en nader toegelicht over de gevolgen hiervan.

 

Inzage

Het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad ligt samen met de kadastrale kaart en een geanonimiseerde perceellijst vanaf 15 januari tot en met 25 februari 2022 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via onze website www.maasdriel.nl. De informatie vindt u onder ZOR (www.maasdriel.nl/zor). Ook kunt u de stukken inzien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis (Kerkstraat 45 Kerkdriel).

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbende kunnen gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat de aanwijzing bekend is gemaakt in het Gemeenteblad, bij het college tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en de volgende gegevens bevatten:

 

  • -

    Naam en adres van de bezwaarmaker;

  • -

    Dagtekening/datum;

  • -

    Vermelding van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • -

    Redenen/gronden van het bezwaar.

Indienen van het bezwaarschrift kan per post of digitaal (via een formulier op de website www.maasdriel.nl).

 

Eventuele bezwaarschriften die zijn ingediend tegen het eerder bekendgemaakte collegebesluit tot voorlopige aanwijzing worden conform artikel 6 lid 3 Wvg aangemerkt als te zijn ingediend tegen het raadsbesluit.

 

De aanwijzing treedt direct in werking, ook als u bezwaar maakt. Als u dit niet wilt, vraag dan de Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening te treffen. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook bezwaar heeft gemaakt en uw zaak spoed heeft. Dit verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan ook digitaal. Kijk op de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht voor de voorwaarden. Vraagt u een voorlopige voorziening aan, dan moet u griffierecht betalen.

 

Naar boven