Omgevingsvisie Twenterand 1.0

De gemeenteraad van Gemeente Twenterand heeft op 14 december 2021 de Omgevingsvisie Twenterand 1.0 vastgesteld.

 

Per 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Met de Omgevingswet wordt het wettelijk kader voor verschillende aspecten van de fysieke leefomgeving vereenvoudigd. Het doel van de Omgevingswet is een goede balans tussen een veilige en gezonde fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit. De fysieke leefomgeving doelmatig beheren, gebruiken en ontwikkelen om er maatschappelijke behoeften mee te vervullen. Hiervoor krijgen de verschillende overheden meer afwegingsruimte, minder regels en er is meer ruimte voor initiatieven.

 

Om te kunnen werken met de Omgevingswet krijgt de gemeente verschillende instrumenten tot haar beschikking. Een daarvan is de omgevingsvisie. In de omgevingsvisie leggen we de ambities en beleidsdoelen voor de fysieke leefomgeving voor de lange termijn vast. De uitwerking op korte termijn leggen we vast in gebiedsprogramma's en het omgevingsplan zorgt voor borging.

 

De Omgevingsvisie Twenterand 1.0 is een strategische visie voor de fysieke leefomgeving van Gemeente Twenterand voor de lange termijn. De omgevingsvisie bevat de doelen die overkoepelend zijn voor onze hele fysieke leefomgeving, en dus niet enkel en alleen gelden voor het buitengebied of één van de kernen. We hanteren voor de omgevingsvisie 2040 als stip op de horizon.

 

De Omgevingsvisie Twenterand 1.0 is beleidsneutraal. Het concept Omgevingsvisie is een samenvoeging en bundeling van het beleid op het fysieke domein. Op basis van bestaand beleid zijn ambities en keuzes geformuleerd.

 

Naar boven