Ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Gebruik Woningen’ ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het Ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Gebruik Woningen’ met plancode NL.IMRO.0575.BPPLUGebruikwoning-ON02 ter inzage ligt. De procedure staat beschreven in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Plangebied

Het paraplu bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Noordwijk.

Inhoud van het plan

Het paraplu bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor de verankering van de beleidsnota Gebruik Woningen die door de gemeenteraad in februari 2021 is vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft alleen betrekking op die onderdelen waarover expliciet iets wordt gezegd in de planregels. In dit geval zijn dat de regels rondom het gebruik van woningen.

Het gaat hierbij dan om het begrip huishouden, vakantieverhuur, toeristische verhuur, bed & breakfast en kamerverhuur. Short stay is in dit paraplubestemmingsplan als strijdig gebruik opgenomen. Voor short stay zullen separate beleidsregels worden opgesteld. Daarnaast is een zone opgenomen waar een tweede woning voor eigen gebruik is toegestaan. Hiervoor wordt in het paraplubestemmingsplan persoonsgebonden overgangsrecht opgenomen. Eigenaren van de woningen in deze zone zijn persoonlijk aangeschreven.

Ter inzage

Het ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Gebruik Woningen’ ligt vanaf woensdag 6 april 2022 tot en met dinsdag 17 mei 2022 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plancodering: NL.IMRO.0575.BPPLUGebruikwoning-ON02 .

Zienswijze indienen

Iedereen kan een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 17 mei 2022) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Een zienswijze moet worden gericht aan: de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerp paraplubestemmingsplan Gebruik Woningen”. Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

Naar boven