Tervisielegging ontwerp-bestemmingsplan “Hof te Twekkelo” (nl.imro.0153.bp00224-0002)

Burgemeester en wethouders van Enschede maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp bestemmingsplan Hof te Twekkelo ter inzage ligt.

Inhoud en gebiedsbeschrijving

Het bestemmingsplan Hof te Twekkelo maakt een landgoed in het buurtschap Twekkelo mogelijk. Het nieuwe landgoed ligt, met een oppervlakte van ca. 22 hectare, zowel in de gemeente Enschede als in Hengelo. De ontwikkeling van het landgoed voorziet in de herbouw van drie woningen met een grotere inhoud dan bestaand. Daarnaast zal een bestaande schuur op het perceel Grote Veldweg 50 worden vernieuwd en geschikt gemaakt als werktuigberging.

In Enschede betreft het gronden rondom erve Den Haimer en deels Grote Veldweg 50.

Bij Den Haimer wordt een woning gerealiseerd van maximaal 3.000 m³ en een woning van 750 m³. Op het grondgebied van de gemeente Hengelo betreft het perceel Bruninksweg 11, waar een woning komt van maximaal 1.500 m³.

Ter compensatie van de ontwikkeling wordt er geïnvesteerd in de ruimtelijke kwaliteit door o.a. landschappelijke inpassing met groenelementen en aanleg van 4 poelen, restauratie van een Rijksmonumentale schuur en omzetting van 8 hectare landbouwgrond in nieuwe natuur.

Termijn inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt van 7 april 2022 tot en met 18 mei 2022 voor een ieder ter inzage.

Bestemmingsplan digitaal inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.BP00224-0002

De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0153/NL.IMRO.0153.BP00224-0002/

 

Dit kan op de volgende manieren: door te klikken op de link of deze link te kopiëren in uw browser. Ook kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl zoeken op naam.

Papieren versie inzien

Wilt u liever de papieren versie van het ontwerp-bestemmingsplan inzien? Dan verzoeken wij u een mail met de naam van het plan te sturen naar vergunning@enschede.nl. U ontvangt dan van ons een pdf-versie van het gevraagde ontwerp-bestemmingsplan.

Heeft u vragen of wilt u een nadere toelichting?

Wilt u vragen stellen over het ontwerp-bestemmingsplan of een nadere toelichting ontvangen? Dan kunt u een email sturen aan vergunning@enschede.nl. Wij verzoeken u in de mail aan te geven dat u een afspraak wilt maken en de naam van het plan, uw naam en telefoonnummer te vermelden. Het stellen van vragen via de email wordt niet gezien als het indienen van een zienswijze.

Reageren

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk, digitaal of mondeling reageren op dit ontwerp-bestemmingsplan. Richt uw zienswijze(n) aan de gemeenteraad.

Digitale zienswijzen: kunnen worden ingediend via www.enschede.nl/zienswijze Om digitaal een zienswijze te kunnen indienen dient u te beschikken over DigiD of E-herkenning.

Schriftelijke zienswijzen: kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 20, 7500 AA Enschede. In de brief moeten de volgende zaken vermeld worden: ‘zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Hof te Twekkelo, uw naam en adres en uw handtekening.

Mondelinge zienswijze: Gezien de versoepelingen van de covid-19 maatregelen wordt het weer mogelijk om mondelinge zienswijze in te dienen. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt door een E-mail te sturen aan vergunning@enschede.nl.

Naar boven