Wijziging Beleidsregel Tegemoetkoming in de kosten SMI kinderopvang Eindhoven

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven maakt bekend, dat het in de vergadering van 29 maart 2022 heeft besloten

 

de Beleidsregel Tegemoetkoming in de kosten SMI kinderopvang Eindhoven als volgt te wijzigen:

 

I.

In artikel 7 “Hoogte van de tegemoetkoming” de tekst te vervangen door de volgende artikelleden luidende:

  • 1.

    De hoogte van de tegemoetkoming is gelijk aan de kosten van de door het college noodzakelijke geachte omvang van de kinderopvang en bedraagt maximaal het door het Rijk vastgestelde uurtarief voor dagopvang en buitenschoolse opvang

  • 2.

    Indien de kinderopvangorganisatie een hoger uurtarief hanteert dan wordt vergoed door het vastgestelde rijkstarief per uur als bedoeld in lid 1 van dit artikel, brengt de kinderopvangorganisatie daarvoor een eigen bijdrage SMI in rekening bij de ouders.

  • 3.

    De eigen bijdrage SMI komt voor rekening van en wordt door ouders rechtstreeks aan kinderopvangorganisatie betaald.

  • 4.

    In afwijking van lid 1 en lid 3 van dit artikel kunnen ouders die de eigen bijdrage SMI niet kunnen betalen in aanmerking komen voor vergoeding op grond van de bijzondere bijstand.

  • 5.

    Ingeval bijzondere bijstand wordt toegekend voor de eigen bijdrage SMI zoals bedoeld in lid 4 van dit artikel dan machtigen ouders de gemeente om deze bijzondere bijstand over te maken aan de kinderopvangorganisatie.

  • 6.

    Voor de Kinderopvang Plus is de omvang van de tegemoetkoming het door het Rijk vastgestelde uurtarief+ een opslag voor extra begeleiding.

 

II

dat het bepaalde onder I. in werking treedt met ingang van 1 april 2022.

 

Eindhoven, 29 maart 2022

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

,burgemeester

,secretaris

Naar boven