Vastgesteld wijzigingsplan "Heldenseweg 5-9 Kessel"

Het college van burgemeester en wethouders vanPeel en Maas maakt bekend dat zijop 28 maart 2022het wijzigingsplan "Heldenseweg 5-9 Kessel" heeft vastgesteld.

Wat regelt hetwijzigingsplan?

Het wijzigingsplan regelt de omzetting van de agrarische bedrijfsbestemmingen van de adressen Heldenseweg 5 en 9 in Kessel naar woonbestemmingen.

Wilt u hetwijzigingsplan inzien?

Iedereen kan het vastgestelde wijzigingsplan ende bijbehorende stukken vanaf 6 april 2022 tot en met 18 mei 2022op de volgende manieren inzien:

- digitaal via de gemeentlijke website www.peelenmaas.nl;

- digitaal opde websitewww.ruimtelijkeplannen.nl via het IDN-nummer: NL.IMRO.1894.WZ0049-VG01

- op papierbij de publieksbalie van het Huis van de Gemeente

Bent u het niet eens met het wijzigingsplan? 

Degenen die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-wijzigingsplan of belanghebbenden die geen zienswijze tegen het ontwerp-wijzigingsplan hebben ingediend, kunnen in beroep gaan. De beroepstermijn loopt tot en met de laatste dag van de terinzagelegging, dus tot en met 18 mei 2022. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst de werking van het wijzigingsplan niet. Het is mogelijk om, als beroep is ingesteld, binnen de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State om een voorlopige voorziening te vragen. Er moet dan wel sprake zijn van een spoedeisend belang.

De (voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak brengt griffierecht in rekening voor het instellen van beroep en ook het verzoek om een voorlopige voorziening. Overigens is het mogelijk om digitaal te procederen. Meer informatie over de rechtsgang naar en bij de Afdeling bestuursrechtspraak is te vinden op de website van de Raad van State,www.raadvanstate.nl.

Wanneer treedt het wijzigingsplan in werking?

Het wijzigingsplan treedt in werking als na afloop van de beroepstermijn geen beroep is ingesteld of wel beroep is ingesteld maar geen verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan.

Naar boven