Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid (bouw, planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad) voor het bouwen van 6 grondgebonden patiowoningen op de percelen Spaarnestraat 1 t/m 5, 7417CX en Kloezemanpad 2 t/m 6, 7417CW in Deventer.

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 7 april tot en met woensdag 18 mei 2022 voor een ieder ter inzage ligt:

 

• de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 6 grondgebonden patiowoningen op de percelen Spaarnestraat 1 t/m 5, 7417CX en Kloezemanpad 2 t/m 6, 7417CW in Deventer (Rivierenwijk, Aan de dijk)

 

 

Inhoud

De patiowoningen maken onderdeel uit van het project ‘Aan de dijk’, de woningbouwontwikkeling langs de Snipperlingsdijk. Voor deze woningbouwontwikkeling is in 2020 een bestemmingsplan vastgesteld. Gebleken is dat in dit bestemmingsplan de bouwvlakken van de patiowoningen op de verkeerde locatie waren opgenomen. Hierdoor liggen de te realiseren patiowoningen buiten het bouwvlak. Om medewerking te kunnen verlenen is het noodzakelijk om van het bestemmingsplan af te wijken door middel van een omgevingsvergunning met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° Wabo. Medewerking kan worden verleend omdat de woningen passen binnen het stedenbouwkundig plan, een en ander is opgenomen in een ruimtelijke onderbouwing bij de vergunning.

 

Inzien

De ontwerp omgevingsvergunning kunt u inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kan het zijn dat het gemeentehuis alleen op af- spraak of gedurende een deel van de dag geopend is. Kijk voor uw bezoek op de website van de gemeente voor de actuele openingstijden en voorwaarden.

 

Reageren

De ontwerp omgevingsvergunning ligt van donderdag 7 april tot en met woensdag 18 mei 2022 ter inzage.

U kunt tot en met woensdag 18 mei 2022 reageren.

 

Lees hieronder hoe u op de stukken kunt reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op de ontwerp omgevingsvergunning dan brengt u een zienswijze in.

 

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

het college van burgemeester en wethouders,

t.a.v. het team Ondernemen en Vergunningen,

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning patiowoningen Rivierenwijk’.

• Dien uw zienswijze digitaal in via www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij Suzanne Hendriks of het secretariaat van het team Ondernemen en Vergunningen, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders.

 

Het vervolg

Tegen de omgevingsvergunning kan na het vaststellen van de vergunning door het college van burgemeester en wethouders beroep aangetekend worden bij de Sector bestuursrecht van de Rechtbank.

 

Naar boven