BEKENDMAKING Wet geluidhinder

Concept saneringsprogramma geluid gemeentelijke wegen te Erp

Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad heeft de Omgevingsdienst Brabant Noord een saneringsprogramma geluid opgesteld voor 71 woningen aan de Kraanmeer, Morschehoef, Heesakker, Rijkerbeek, Boekelseweg, Hoogstraat, Rijbeemd, Boerdonksedijk en Jekschotstraat. Het betreft woningen die op 1 maart 1986 vanwege wegverkeer een te hoge geluidbelasting op de gevel ondervinden.

Het saneringsprogramma geeft een omschrijving van uitgangspunten en maatregelen die in aanmerking komen om de geluidbelasting, veroorzaakt door het wegverkeer, op de gevel van woningen en andere geluidgevoelige gebouwen te beperken. In de voorliggende situaties is besloten uit te gaan van sanering door het treffen van geluidwerende maatregelen aan de woningen. Het saneringsprogramma bestaat uit een akoestisch onderzoek en een UK/s formulier.

Om de berekende geluidbelasting op de gevel van de woning ook in de toekomst te kunnen waarborgen, dient het saneringsprogramma ter toetsing te worden voorgelegd aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Na toetsing stelt de minister van IenW op grond van artikel 90 van de Wet geluidhinder de ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidbelasting vast.

Stukken inzien

Het concept saneringsprogramma ligt met ingang van 7 april 2022 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Meierijstad, Stadhuisplein 1, 5461 KN Veghel. U kunt het concept saneringsprogramma geluid ook aanvragen via info@meierijstad.nl.

Zienswijze geven

Eenieder kan tijdens de ter inzageperiode een zienswijze (reactie) indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan:

Omgevingsdienst Brabant Noord

T.a.v. Jan Paul Smits

Victorialaan 1

5213 JG ‘s-Hertogenbosch

O.v.v. “Zienswijze concept saneringsprogramma geluid gemeentelijke wegen te Erp, gemeente Meierijstad, zaaknummer Z/107509”.

Of per e-mail via info@odbn.nl. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken bij de gemeente Meierijstad.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Jan Paul Smits van de Omgevingsdienst Brabant Noord via 088 – 7430 000.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de ter inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenoemde “zienswijzenota”. Mogelijk wordt het concept saneringsprogramma aangepast. Vervolgens wordt het saneringsprogramma ter toetsing aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Veghel 6 april 2022

Naar boven