Ontwerpwijzigingsplan ‘Zeggeweg 3’ en kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat met ingang van vrijdag 21 januari 2022 gedurende zes weken het ontwerpwijzigingsplan ‘Zeggeweg 3’ ter inzage ligt. 

Het wijzigingsplan voorziet in een vergroting van het agrarisch bouwvlak om de intensivering van de fokkerijactiviteiten mogelijk te maken.

Het college van burgemeester en wethouders maakt daarnaast bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer op 30 november 2021 een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen het wijzigingsplan “Zeggeweg 3”. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze ontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat er geen significantie nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport dan wel milieueffect beoordelingsrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Terinzagelegging

Het ontwerp wijzigingsplan en de vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen met ingang van vrijdag 21 januari 2022 gedurende 6 weken (en dus tot en met donderdag 3 maart 2022 tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur) ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Park 1 in Made.

Het wijzigingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer NL.IMRO.1719.0wp21zeggeweg3-on01.

Indienen zienswijze

Ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan kan gedurende de termijn van de terinzagelegging iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Drimmelen.

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de wijzigingsprocedure.

In verband met het Coronavirus heeft het de voorkeur zienswijzen schriftelijk in te dienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: College van burgemeester en wethouders van Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made.

Meer informatie

Voor meer informatie en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A.J. Fenger van de afdeling Grondgebied, telefonisch te bereiken onder nummer 14 0162.

Made 20 januari 2022

Naar boven