Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Veenendaal-oost, deelplan Groenpoort

Burgemeester en wethouders maken bekend op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Veenendaal-oost, deelplan Groenpoort op 24 februari 2022 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in:

Op de verbeelding is de bestemming 'Groen' en een aanduiding 'veiligheidszone - lpg 1' en/of 'veiligheidszone - lpg 2' opgenomen;

In de regels zijn diverse tekstuele wijzigingen opgenomen in de volgende artikelen:

- artikel 4;

- artikel 6.2;

- artikel 7.2;

- artikel 6.2.1 sub d;

- artikel 7.2.4;

- artikel 5.1 sub c;

- artikel 11 .4;

- In de regels is het begrip 'zeer kwetsbaar object' opgenomen;

- In de regels is artikel 3.4 toegevoegd, dit artikel voorziet in een afwijkingsbevoegdheid voor een manege;

- In de regels is artikel 7.4.7 toegevoegd, dit artikel voorziet in het gebruik van gronden ten behoeve van een nutsvoorziening ten behoeve van warmte-koudeopslag (WKO);

- In de regels is artikel 11.1.3 toegevoegd, dit artikel voorziet in een wijzigingsbevoegdheid voor de geurcontour ten behoeve van de gebiedsaanduiding 'milieuzone - geur 1;

- In de regels is artikel 11.2.3 toegevoegd, dit artikel voorziet in een wijzigingsbevoegdheid voor de geurcontour ten behoeve van de gebiedsaanduiding 'milieuzone - geur 2.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Veenendaal-oost, deelplan Groenpoort ligt ter inzage in het gemeentehuis (op afspraak) vanaf donderdag 31 maart 2022.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u ook digitaal inzien ophttps://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0345.BPGroenpoort-VG01

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Dit bestemmingplan maakt de realisatie van ca. 970 woningen mogelijk via een juridisch-planologische regeling. Het deelplan ‘Groenpoort’ is het noordelijke deelplan van Veenendaal-Oost. Het gebied zal worden doorsneden met een brede singel en zal beschikken over diverse groene elementen waardoor meerdere kleine woonbuurten ontstaan.

Instellen beroep

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Bent u belanghebbende, dan kunt u beroep instellen. Stuur dan binnen zes weken na de start van de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan, vanaf vrijdag 1 april 2022 tot en met donderdag 12 mei 2022, een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Of via het Digitaal loket op de website www.raadvanstate.nl. Beroep per e-mail is niet mogelijk. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent dat alle beroepsgronden in het beroepsschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.Denk eraan om uw beroepschrift te ondertekenen. En houd er rekening mee dat u voor dit beroep griffierechten moet betalen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houd er rekening mee dat u hiervoor griffierechten moet betalen.

 

Naar boven