Ontwerpbestemmingsplan 'Ekkerweg 2 en Beeken 3, Westerhoven' en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 83 Wet geluidhinder en artikel 3.4 en 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend:

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan 'Ekkerweg 2 en Beeken 3, Westerhoven' met identificatienummer NL.IMRO.1724.BPWrre4011-ONTW en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen met ingang van donderdag 13 januari 2022 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk.

Voor het inzien van het ontwerpbestemmingsplanen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch via 0497-551455 of via de receptie.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen (via ropubliceer, waarbij geen zienswijzen digitaal ingediend kunnen worden) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van één of beide ontwerpen worden verkregen.

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan 'Ekkerweg 2 en Beeken 3, Westerhoven' voorziet in de beëindiging van twee veehouderijen, waarvan één is gelegen in de bebouwde kom van Westerhoven. De voormalige agrarische bedrijfsbebouwing aan de Ekkerweg 2 zal worden gesaneerd. De agrarische bedrijfsbestemming komt te vervallen en maakt plaats voor de woningbouwontwikkeling. Aan de Beeken 3 komt de aanduiding Intensieve veehouderij te vervallen en zal er ca. 522m2 aan voormalige agrarische bedrijfsbebouwing worden gesaneerd.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde heeft betrekking op de nieuwbouw van 1 woning en op een bestaande, te splitsen woning binnen het bestemmingsplan.

In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan wordt de ontwikkeling verder uitgelegd.

Herbegrenzing Interim omgevingsverordening Noord-Brabant

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet daarnaast in een herbegrenzing van het stedelijk gebied in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant. Op de planverbeelding van het ontwerpbestemmingsplan is het plangebied, waarop het verzoek tot herbegrenzing betrekking heeft, aangeduid. Burgemeester en wethouders zijn voornemens na afloop van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant te verzoeken in te stemmen met deze herbegrenzing.

Zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan

Iedereen kan met ingang van donderdag 13 januari 2022 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk.

Hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Belanghebbenden kunnen met ingang van donderdag 13 januari 2022 gedurende zes weken schriftelijke of mondelinge zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kenbaar maken bij ons college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, Postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk.

Herbegrenzing Interim omgevingsverordening Noord-Brabant

Tevens is het mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het voornemen om ten behoeve van dit bestemmingsplan een verzoek tot herbegrenzing van het stedelijk gebied in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant aan te vragen.

Voor het geven van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de heer B. van Dorsten op het telefoonnummer 0497 - 551 455. Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

H.A.J. Loos

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven