Besluit van de raad van Oudewater houdende een wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oudewater 2020

 

De raad van de gemeente Oudewater;

 

gelezen het voorstel d.d. 24 februari 2022 van:

- burgemeester en wethouders

 

gelet op het bepaalde in de Gemeentewet;

Artikel 147 lid 1 Gemeentewet.

 

b e s l u i t:

I.

Artikel 8 lid 2 onder a van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oudewater 2020 in te trekken en daarvoor in de plaats te stellen:

 

Artikel 8.2 Een cliënt komt in aanmerking voor een (tijdelijke) maatwerkvoorziening:

a. ter ondersteuning en bevordering van zijn zelfredzaamheid of participatie, voor zover hij dit naar het oordeel van het college nog niet op eigen kracht, met gebruikelijke hulp, met mantelzorg, hulp van andere personen uit zijn sociaal netwerk of hulp van informele organisaties dan wel met gebruikmaking van algemeen gebruikelijke voorzieningen of algemene voorzieningen kan bewerkstelligen. Bij de maatwerkvoorziening hulp bij het huishouden worden bij de beoordeling van de eigen kracht en eigen mogelijkheden tevens de eigen financiële mogelijkheden (zelfredzaamheid) meegewogen. In dit geval wordt voor niet AOW-gerechtigden een inkomensgrens gehanteerd van 200% van het bruto wettelijk minimumloon en voor AOW-gerechtigden wordt een inkomensgrens gehanteerd van 150% van het bruto wettelijk minimumloon. De maatwerkvoorziening levert, rekening houdend met de uitkomsten van het in artikel 4 bedoelde onderzoek, een passende bijdrage aan het realiseren van een situatie waarin de cliënt in staat wordt gesteld tot zelfredzaamheid of participatie en zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving kan blijven.

 

II.

Deze wijziging in werking te laten treden op 1 april 2022.

 

 

 

Aldus besloten door de raad van de gemeente Oudewater in zijn openbare vergadering, gehouden op 24 februari 2022.

De griffier, De voorzitter,

Mw. E. Boers drs. D.C. de Vries

Naar boven