Aanwijzing Wet voorkeursrecht, Weg achter het Koebroek 5, Vlodrop

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Roerdalen, bij besluit van 10 maart 2022, op grond van artikel 5 Wvg, drie percelen heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De aangewezen percelen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit gevoegde bijlagen.

Gebied

De percelen kadastraal bekend als Vlodrop, sectie F, nummers 1516, 1894 en 1923 zijn door de gemeenteraad aangewezen.

Motivering

De gemeente wenst ter plaatse een meer passende overgang van het dorp naar het buitengebied te realiseren. Om die reden wil de gemeente op onderhavige locatie een niet-agrarische bestemming realiseren. Reden hiervoor is dat de huidige bestemming niet past niet in die gewenste ruimtelijke ontwikkeling. Om de beoogde ontwikkeling een kans te geven wordt het voorkeursrecht gevestigd.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt één dag na publicatie in het Gemeenteblad in werking en geldt voor een termijn van drie jaar.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit ligt met het daarbij behorende bijlagen met ingang van 29 maart 2022 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Roerdalen.

Bezwaar en beroep, voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van zes weken dat het besluit ter inzage ligt schriftelijk bezwaar maken tegen de aanwijzing, door een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roerdalen. Bezwaarden kunnen ook een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg (Sector bestuursrecht) te Roermond, Postbus 950 6040 AZ Roermond.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van (of een beperkt gerechtigde tot) een aangewezen perceel, wanneer deze het perceel (of zijn recht) wenst te vervreemden, het perceel eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden.

Heeft u vragen?

Laat het ons gerust weten. U kunt hiervoor tijdens kantoortijden contact opnemen met mevrouw Timmermans, op telefoonnummer 0475 538 888 of via een email aan info@roerdalen.nl.

 

 

Sint Odiliënberg, 25 maart 2022

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen

 

Naar boven