Inspraak voorontwerp bestemmingsplan ‘Rheden-Centrum 2022’

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat inspraak wordt verleend op het voorontwerp bestemmingsplan ‘Rheden-Centrum 2022’.

Ligging plangebied

Het plan betreft het centrumgebied van Rheden. Onderdeel van het plangebied zijn onder meer de Groenestraat vanaf de omgeving van Koningsland tot en met het dorpsplein, en aansluitende bebouwing aan de Veerweg, de Schoolweg en de Dorpsstraat.

Inhoud

Het huidige bestemmingsplan ‘Rheden-Oost’ is ruim 10 jaar oud. Met een nieuw bestemmingsplan wil de gemeente een actueel beeld geven van de toegelaten bouw- en gebruiksmogelijkheden in dit gebied. Het plan is afgestemd op de laatste inzichten, beleid en regelgeving. Bestaand (legaal) gebruik blijft mogelijk. Er wordt geen nieuwe grootschalige bebouwing toegevoegd.

Het voorontwerp bestemmingsplan wijkt in zijn vorm- en regelgeving af van het geldende bestemmingsplan.

Inspraak

Wij nodigen u uit kennis te nemen van het voorontwerp bestemmingsplan. De inspraakperiode biedt u de gelegenheid om ons te wijzen op uw opvatting over het voorontwerp bestemmingsplan en op eventuele onvolkomenheden voordat het bestemmingsplan formeel ter visie wordt gelegd.

Inzage van stukken

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 31 maart tot en met 11 mei 2022, ter inzage op de tijdelijke locatie aan de President Kennedylaan 104-108 te Velp.

U kunt het voorontwerp bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u ‘plannen zoeken’. Vervolgens kunt u het bestemmingsplan oproepen door het invullen van een adres in het plangebied of de plannaam/-nummer. Het plannummer is NL.IMRO.0275.BPRC2019-VO01.

Inloopbijeenkomst

U kunt het voorontwerp bestemmingsplan ook op 4 april 2022 bekijken in Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3 te Rheden, en eventueel vragen stellen aan medewerkers van de gemeente Rheden. U kunt daarvoor vanaf 16.30 uur tot 19.00 uur binnenlopen.

Inspraakreacties

Van 31 maart tot en met 11 mei 2022 kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn inspraakreactie geven. U kunt uw reactie sturen naar burgemeester en wethouders van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. U wordt verzocht in uw brief duidelijk het zaaknummer 797465 te vermelden.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een inspraakreactie te geven. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer M. Peters, telefoonnummer (026) 49 76 448.

Het al dan niet indienen van een inspraakreactie heeft geen invloed op de mogelijkheid om later zienswijzen in te brengen bij de gemeenteraad dan wel op de mogelijkheid om later in beroep te gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Vervolg procedure

De inspraakreacties (en de reacties van de overleginstanties) op het voorontwerp bestemmingsplan worden van commentaar voorzien door burgemeester en wethouders. Hierna krijgt het (al dan niet aangepaste) voorontwerp bestemmingsplan de status van ontwerpbestemmingsplan.

Dat wordt opnieuw gepubliceerd in de Regiobode en het Gemeenteblad. Tegen het ontwerpbestemmingsplan kunnen dan zienswijzen worden ingebracht bij de gemeenteraad. De raad besluit naar verwachting eind dit jaar over de zienswijzen en over de vaststelling van het uiteindelijke bestemmingsplan. Daarna kan door degenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend nog beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De Steeg, 30 maart 2022

 

Naar boven