Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, Herziening Hoogeindseweg 23, Gildeterrein´

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, Herziening Hoogeindseweg 23, Gildeterrein’ ter visie wordt gelegd. Vanaf 20 januari 2022 ligt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0823.BPBGHOOGEIND23‐ONTW) met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie. U kunt het plan raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer: NL.IMRO.0823.BPBGHOOGEIND23‐ONTW. Het plan ligt ook ter inzage bij het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen. In verband met de coronamaatregelen verzoeken wij u het plan zoveel mogelijk digitaal te raadplegen.

 

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de verplaatsing mogelijk van het schuttersgilde, momenteel gevestigd op de locatie bij de Oude Toren in Oostelbeers, naar het perceel aan de Hoogeindseweg 23, ten zuiden van Oostelbeers. Met het bestemmingsplan wordt de realisatie van een nieuw clubgebouw en de plaatsing van vier schutsbomen op de locatie aan de Hoogeindseweg 23 planologisch mogelijk gemaakt. Het gaat hierbij om het perceel kadastraal bekend als gemeente Oost-, West- en Middelbeers, sectie C, nummers 2522 en 2527. Tevens zal Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant worden verzocht om de grenzen van het werkingsgebied ‘Natuurnetwerk Brabant’ op de verbeelding van de Interim Omgevingsverordening aan te passen, ten behoeve van het plan. Hiertegen kan afzonderlijk een zienswijze worden ingediend.

 

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot. Zienswijzen moeten worden geadresseerd aan Postbus 11, 5688 ZG Oirschot. Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden van het gemeentehuis op afspraak kenbaar maken bij de Centrale Balie. In verband met de coronamaatregelen verzoeken wij u zoveel mogelijk een schriftelijke zienswijze in te dienen. 

 

Oirschot, 19 januari 2022

Naar boven