Vastgesteld reparatie uitwerkingsplan “De Plantage Zuidwest”, Meteren

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het reparatie uitwerkingsplan “De Plantage Zuidwest” op 23 maart 2022 ongewijzigd hebben vastgesteld. Met ingang van woensdag 30 maart 2022 tot dinsdag 10 mei 2022 ligt het vastgestelde reparatie uitwerkingsplan ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen.

Toelichting op de planstukken

In Meteren wordt de nieuwbouwwijk De Plantage gerealiseerd. Voor de ontwikkeling van het hele plangebied is in 2009 de structuurvisie De Plantage vastgesteld, op basis waarvan voor verschillende deelgebieden bestemmingsplanprocedures worden gevoerd. De gemeenteraad stelde in september 2010 het eerste bestemmingsplan voor deelgebied ‘De Plantage Noordwest’ vast. In 2017 volgde de vaststelling van het bestemmingsplan voor het deelgebied De Plantage Zuidwest.

In dit bestemmingsplan werd een deel van het plangebied, waarin nu maximaal 150 woningen zijn bestemd, aangemerkt als nader uit te werken. Het college heeft het uitwerkingsplan op 28 april 2021 gewijzigd vastgesteld. Het nu vastgestelde reparatie uitwerkingsplan bevat een aanvulling (een regeling voor bijgebouwen) en een kleine aanpassing in de bebouwingsgrenzen. De regeling voor bijgebouwen is gelijk aan die in het moederplan.

Uitwerkingsgebied

Het plangebied voor de tweede fase van de ontwikkeling van De Plantage bestaat globaal uit het gebied ten zuiden van het inmiddels gedeeltelijk gerealiseerde plangebied van fase één.

Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de Bentinckshof en de daarlangs gelegen singel. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Rijksstraatweg. Langs de zuidzijde is de Blankersteweg de begrenzing van het plan. Vanaf de Blankersteweg loopt de grens van het plan in noordelijke richting naar de Bastide. Het uitwerkingsplan bevat delen van het hiervoor beschreven gebied.

Raadplegen planstukken

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis in Geldermalsen (tijdelijk bezoekadres: Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact met ons op via ons algemene telefoonnummer 0345-728800. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de volgende website van de gemeente: www.westbetuwe.nl. Het uitwerkingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft het plan-identificatienummer: NL.IMRO.1960.METHUPPlantageZw-VSG1

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot vaststelling van het reparatie uitwerkingsplan gedurende de beroepstermijn (tot en met dinsdag 10 mei 2022) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/. Hiervoor is een DigiD vereist. Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven