Horst aan de Maas, vastgesteld bestemmingsplan "Geluidszonering Venlo Trade Port Horst aan de Maas" (24-03-2022)

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Geluidszonering Venlo Trade Port Horst aan de Maas” (NL.IMRO.1507.HMGELUIDSZONEVTP-BPV2) ter inzage ligt, zoals dit door de gemeenteraad op 8 maart 2022 is vastgesteld.

Met het bestemmingsplan kan de Barge Terminal in Venlo uitbreiden. De geluidzone aan de noordoost- en oostzijde van het terrein wordt nu groter. Een deel van deze zone, een gebied van maximaal 50 meter, ligt op grondgebied van de gemeente Horst aan de Maas. Binnen de vergroting van de zone bevinden zich geen bestemmingen die ‘geluidgevoelig’ zijn. Industrieterrein Venlo Trade Port ligt tussen het centrum van Venlo en knooppunt Zaarderheiken. Het is een gezoneerd industrieterrein waar geluidzoneringsplichtige inrichtingen (grote bedrijven) zijn toegestaan.

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van 25 maart 2022 gedurende 6 weken in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077) 477 97 77.

Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de website www.officiëlebekendmakingen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Binnen 6 weken vanaf de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd, kan daartegen door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage (tel.: (070)426 44 26, internet: www.raadvanstate.nl).

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan (in geval van onverwijlde spoed en alleen in combinatie met een beroepsschrift) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Meer informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.officielebekendmakingen.nl. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij afdeling Ruimte, Team Omgeving, tel. (077) 477 97 77.

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Horst, 24 maart 2022

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

R.F.I. Palmen, burgemeester

L.M.C. Beckers, secretaris

 

Naar boven