Voorgenomen verkoop van het pand aan de Rijdt 63 te Horssen door de gemeente Druten aan Zorg voor Horssen B.V.

De gemeente Druten heeft het voornemen om het pand de Rijdt 63 te Horssen te verkopen aan Zorg voor Horssen B.V. ten behoeve van de realisatie van een zorgvoorziening voor mensen met beginnende dementie. Door de verkoop van het pand wordt een door de gemeente voldaan aan de zorgbehoefte binnen de kern Horssen en omgeving.

Deze ontwikkeling past in de wens van de gemeente om te komen tot inclusieve buurten en dorpen. De gemeente Druten hecht grote waarde aan de sociale samenhang in dorpen en buurten. Voor woonzorg voorzieningen is het van belang om hechting te houden met de dorpskern zodat zorgbehoevenden binding kunnen houden met hun dorpskern.

De gemeente Druten meent om de volgende redenen dat Zorg voor Horssen B.V. de enige serieuze gegadigde is om het voornoemde pand te kopen:

  • 1.

    Zorg voor Horssen B.V. is eigenaar van het naastgelegen pand Rijdt 65 en zal met aankoop van Rijdt 63 de zorgvoorziening kunnen realiseren.

  • 2.

    Het initiatief voldoet aan de zorgbehoefte binnen de kern Horssen en omgeving.

De gemeente zal na een wachttijd van twintig kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen tot het aangaan van een koopovereenkomst. Als u daar vragen of opmerkingen over heeft, kunt u per e-mail contact opnemen met mw. mr. P.M. Tijssen – Jansen (p.tijssen@drutenwijchen.nl).

Naar boven