Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Uiterwaard Salmsteke Ontkiemt!

De gemeenteraad van de gemeente Lopik maakt bekend dat op 8 maart 2022 het bestemmingsplan Salmsteke Uiterwaard gewijzigd is vastgesteld.

    • -

      Dit bestemmingsplan legt de horecagelegenheid, de wijziging van recreatie op de uiterwaard Salmsteke en de natuurbestemming vast.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft van 4 november 2021 tot en met 16 december 2021 ter inzage gelegen.

Het bestemmingsplan is op onderdelen gewijzigd. Voor deze wijzigingen wordt verwezen naar de Nota van Zienswijzen die als bijlage bij het vastgestelde bestemmingsplan is gevoegd.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 24 maart tot en met 5 mei 2022 (6 weken) ter inzage bij:

Gemeente Lopik: gemeentehuis te Lopik, Raadhuisplein 1 Lopik. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer 0348-55 99 55. Het ontwerp bestemmingsplan is vanaf 8 maart 2022 ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld in eerste en enige instantie bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het beroepschrift moet naam en adres bevatten van de belanghebbende(n) die beroep instellen, vermelden waarop het beroep berust en dient het beroepschrift ondertekend en gedagtekend te zijn. Daarnaast dient een kopie van het besluit/de besluiten waartegen beroep wordt ingesteld te worden meegestuurd.

Tegelijk met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zal het projectplan Uiterwaard en de door SGL aangevraagde watervergunning voor het project Salmsteke ontkiemt! ter inzage worden gelegd. Voor deze stukken wordt verwezen naar de website van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (Salmsteke - HDSR).

Fysiek liggen deze stukken ter inzage bij:

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden: Poldermolen 2 Houten, elke werkdag van 9.00 – 17.00

uur.

Rijkswaterstaat Oost-Nederland: Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66, Arnhem.

U kunt contact opnemen met afdeling Vergunningverlening via het e-mailadres

on-vergunningen@rws.nl om de stukken fysiek in te zien.

Milieueffectrapportage

Het Milieueffectrapport is mede gekoppeld aan het bestemmingsplan Uiterwaard Salmsteke. Het Milieueffectrapport is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, dit betekent dat er geen zelfstandig beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van de voor te bereiden besluiten rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Verzoek om voorlopige voorziening

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit bestemmingsplan niet. Belanghebbenden die van oordeel zijn dat dit plan geheel of gedeeltelijk moeten worden geschorst, dienen hiertoe een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening te richten aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voorwaarde voor het vragen van een voorlopige voorziening is, dat er sprake is van een spoedeisend belang. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is eveneens een griffierecht verschuldigd.

Naar boven