Notitie reikwijdte en detailniveau ten behoeve van het milieu-effectrapport (planMER) voor de ‘Omgevingsvisie Geldrop-Mierlo’; gemeente Geldrop-Mierlo

Milieueffectrapportage

Gemeente Geldrop-Mierlo werkt aan de ‘Omgevingsvisie Geldrop-Mierlo’. Zie https://geldrop-mierlo-opwegnaar2040.nl/

Uit de Wet milieubeheer (nu) en de Omgevingswet (straks) volgt dat voor de omgevingsvisie een milieueffectrapport (MER) verplicht is. In het milieu-effectrapport worden de haalbaarheid en de effecten van de opgaven in de omgevingsvisie getoetst, waarbij deze systematisch, transparant en objectief in beeld worden gebracht. In het plan-MER onderbouwen we de keuzes die we in de omgevingsvisie maken: Welke (milieu)effecten brengt de (uitvoering van de) omgevingsvisie met zich mee; Welke alternatieven en varianten zijn denkbaar en welke maatregelen kunnen we treffen om eventuele negatieve effecten te voorkomen of beperken.

Notitie reikwijdte en detailniveau

Met deze ‘Notitie reikwijdte en detailniveau’ kondigen we de start aan van de milieueffectrapportage. Deze notitie geeft informatie over:

  • -

    de beoogde reikwijdte van de planMER: welke alternatieven, welke milieuaspecten?

  • -

    het detailniveau van de planMER: hoe uitgebreid, op welke manier?

Zienswijzen

Met ingang van 18 maart 2022, ligt de Notitie reikwijdte en detailniveau ten behoeve van de milieueffectrapportage voor de omgevingsvisie Geldrop-Mierlo gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het gaat om versie D1 d.d. 1 februari 2022.

Het document kan tijdens kantooruren worden ingezien op het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo, De Meent 2 te Geldrop.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder bij de gemeente zienswijzen indienen over deze Notitie reikwijdte en detailniveau.

  • -

    Een zienswijze kunt u per e-mail indienen via gemeente@geldrop-mierlo.nl;

  • -

    Een zienswijze kunt u ook schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo, postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

  • -

    U kunt een zienswijze ook mondeling indienen. Daarvoor moet u een afspraak maken met de gemeente. Zie hiervoor de gemeentelijke website: Home > Contact > Bezwaar maken > Zienswijze

Zet het volgende in uw zienswijze:

  • -

    het onderwerp van de zienswijze (zienswijze ‘Notitie reikwijdte en detailniveau omgevingsvisie’);

  • -

    de datum waarop u de zienswijze indient;

  • -

    de zienswijze(n);

  • -

    uw naam en adres;

  • -

    uw handtekening of voeg een kopie van een schriftelijke machtiging met handtekening toe.

Bijlage bij deze publicatie:

Notitie reikwijdte en detailniveau ten behoeve van de milieueffectrapportage voor de omgevingsvisie Geldrop-Mierlo, versie D1, Sweco, 1 februari 2022

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

Geldrop, 17 maart 2022

Naar boven