Vaststelling Woonzorgagenda gemeente Epe en afwegingskader Nieuwe woonzorg-initiatieven

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 juni 2021 de Woonzorgagenda gemeente Epe heeft vastgesteld.

De Woonzorgagenda brengt de woonzorgopgaven voor de komende jaren voor de gemeente Epe in beeld. De gemeente Epe vergrijst en inwoners blijven langer zelfstandig thuis wonen. Daarnaast is het scheiden van wonen en zorg ingevoerd, wat betekent dat wonen en zorg apart worden gefinancierd. Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de vraag naar en het aanbod van geschikte woningen in combinatie met passende zorg en ondersteuning. De veranderende woonbehoeften van onze inwoners zorgen ervoor dat we als gemeente hierop moeten inspelen. In de Woonzorgagenda is het beleid omschreven dat de gemeente Epe gaat inzetten om de combinatie tussen wonen en zorg voor nu en in de toekomst goed te organiseren.

Bij de Woonzorgagenda is een Afwegingskader ‘Nieuwe woonzorg-initiatieven’ opgesteld. Het afwegingskader is vastgesteld door het college en biedt handvatten om nieuwe woonzorg-initiatieven te beoordelen vanuit zowel de ruimtelijke kaders als de uitgangspunten van het Sociaal Domein.

Daarnaast wordt er een uitvoeringsprogramma opgesteld waarin de concrete acties worden benoemd die voortvloeien uit de Woonzorgagenda.

De Woonzorgagenda en het Afwegingskader zijn als bijlagen bij deze bekendmaking gevoegd. Het afwegingskader is ook te vinden op www.overheid.nl, onder bekendmakingen nr gmb-2022-118403.

De Woonzorgagenda en het afwegingskader treden in werking de dag na deze bekendmaking.

Epe, 17 maart 2022

Burgemeester en wethouders van Epe

Naar boven