Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hollewandsweg 30, 30A

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend (artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht) dat de gemeenteraad op 7 maart 2022 het bestemmingsplan Buitengebied Hollewandsweg 30, 30A gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied en doelstelling van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft camping 't Hofje van Hoog Zuthem aan de Hollewandsweg 30, 30A. In het geldende bestemmingsplan is een verblijfsrecreatie-bestemming opgenomen. Geconstateerd is dat in deze bestemmingsregeling enkele omissies zitten. Met het nieuwe bestemmingsplan worden deze omissies hersteld. Dit met in acht neming van de feitelijk bestaande situatie ter plaatse. En rekening houdende met de planologische rechten en een duurzame toekomstige bedrijfsvoering van het recreatiebedrijf. Ter plaatse is verblijfsrecreatie en, daaraan ondergeschikt, dagrecreatie aanwezig. Het bestemmingsplan is conserverend van aard, het maakt geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Bij de vaststelling zijn, vergeleken met het ontwerp, in het bestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht: het vlak van de dubbelbestemming Leiding-Hoogspanningsverbinding op de plankaart is versmald.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de documenten die daarbij horen ligt van 18 maart 2022 tot en met 28 april 2022 (zes weken) ter inzage en is te bekijken op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP21006-0004

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0193/NL.IMRO.0193.BP21006-0004/

Heeft u geen computer of internet? Gebruik dan een computer in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) om het digitale plan te bekijken.

Openingstijden van het Stadskantoor: maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 19.00 uur.

Let op: voor een bezoek aan het Stadskantoor moet u eerst een afspraak maken. Voorlopig kan dat alleen telefonisch via tel. 14038 (5 cijfers).

Beroep

Niet eens met het besluit? Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan in beroep worden gegaan door:

 

  • 1.

    Belanghebbenden;

  • 2.

    Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • 3.

    Niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

In de periode dat het plan ter inzage ligt, kan in beroep worden gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Als de periode voor het indienen van een beroep is afgelopen, geldt het nieuwe bestemmingsplan. Alleen een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zorgt voor uitstel.

Naar boven