Vaststelling uitwerkingsplan ‘De Markiezaten, Meander fase 2 - Buurt 3’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat bij besluit van 13 juli 2021 het uitwerkingsplan ‘De Markiezaten, Meander fase 2 – Buurt 3' met plannummer NL.IMRO.0748.UP207d-0301 is vastgesteld.

Plangebied

Het woongebied De Markiezaten ligt aan de zuidrand van Bergen op Zoom, tussen de oudere woonwijken Fort -Zeekant, Bergse Plaat en Nieuw Borgvliet- Langeweg. Het plangebied is gelegen ter weerszijde van de Sportlaan, globaal ter hoogte van de voetgangers-fietstunnel naar de Markgravenlaan. Aan de westzijde grenst de woonbuurt aan Hof van Augusta (in aanbouw) en aan de noordzijde aan bestaand openbaar groen en water (Krabbenkreek). Ook aan de oost- en zuidzijde zal de beoogde woonbuurt worden omzoomd door nog aan te leggen openbaar (buurt)groen en water (Augustakreek).

Aanleiding/doel 

Bij besluit van 19 juli 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan 'De Markiezaten' vastgesteld. In dit bestemmingsplan is een uit te werken woonbestemming opgenomen. Hiermee kan de ontwikkeling van de woningbouw binnen De Markiezaten, qua programma en bouwregeling, flexibel en fasegewijs worden uitgewerkt. Het uitwerkingsplan dat nu is vastgesteld vormt de uitwerking ex. artikel 3.6 sub b Wro en bevat het juridisch-planologisch kader voor de ontwikkeling van Meander fase 2, Buurt 3. Het bouwplan voor de Meander fase 2 – buurt 3 bevat 64 woningen, bestaande uit 27 geschakelde en vrijstaande woningen, 26 rijwoningen en 11 small-houses. De bouw van Buurt 3 is inmiddels gestart.

Procedure

Op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht en artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening heeft het ontwerpuitwerkingsplan van 9 april 2021 tot en met 21 mei 2021 (zes weken) ter inzage gelegen. Hierop is er één zienswijze ontvangen. Deze zienswijze gaf geen aanleiding tot aanpassing.

Indienen beroepschrift

De beroepstermijn start op 24 maart 2022 en eindigt op 5 mei 2022

U kunt het plan met bijbehorende stukken digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0748.UP207d-0301

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van de kennisgeving van dit besluit in beroep gaan. U kunt in beroep gaan door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt uw beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U moet hiervoor beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Vermeld in de brief in ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat en uw redenen van het beroep. Vergeet niet uw handtekening te zetten. Voor in beroep gaan, betaalt u een griffierecht.

Bergen op Zoom, 23 maart 2022

Naar boven