Afstemmingsverordening Participatiewet, Ioaw en Ioaz gemeente Putten 2017

De raad van de gemeente Putten;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 februari 2022, nr. 1375638;

 

gelet op het bepaalde in artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel a en e, van de Participatiewet, artikel 35 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en artikel 35 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen;

 

besluit:

 

de 'Afstemmingsverordening Participatiewet, Ioaw en Ioaz gemeente Putten 2017' als volgt te wijzigen (eerste wijziging)

 

Artikel I Wijziging verordening

 

Artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

Als een belanghebbende een verplichting als bedoeld in artikel 18, vierde lid, van de Participatiewet niet of onvoldoende nakomt, bedraagt de maatregel 100% van de bijstandsnorm gedurende een maand.

 

Artikel 21 lid 2 wordt als volgt gewijzigd:

Als sprake is van meerdere gedragingen die schending opleveren van één of meerdere in deze verordening of artikel 18, vierde lid, van de Participatiewet genoemde verplichtingen, wordt voor iedere gedraging een afzonderlijke maatregel opgelegd. Deze maatregelen worden gelijktijdig opgelegd, tenzij dit gelet op de ernst van de gedraging, de mate van verwijtbaarheid en de omstandigheden van de belanghebbende niet verantwoord is. De maatregel wordt over meerdere maanden uitgesmeerd als het niet mogelijk is de maatregel in een maand toe te passen.

 

 

Aldus besloten in de openbare vergadering van 10 maart 2022,

 

de griffier,

A.C. Gerrits

de voorzitter,

H.A. Lambooij

Naar boven