Gemeente Leidschendam-Voorburg _verkeersbesluit voor het aanwijzen van de Kerkstraat, Voorburg, (deels) als voetpad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg

 

 

 

 

 

 

 

Kenmerk: 817565

 

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

 

Wettelijke grondslag

Op grond van artikel 2, lid 1, onder a, b, en c van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) kunnen regels worden opgesteld voor onderstaande doelen:

 

  • het verzekeren van veiligheid op de weg;

  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

 

 

Volgens artikel 15 WVW 1994 en artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), worden de hierin genoemde verkeerstekens geplaatst of verwijderd krachtens een verkeersbesluit. De hieronder genoemde wegen worden beheerd door de gemeente Leidschendam-Voorburg, zodat - volgens art. 18 van de WVW 1994 - verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders.

 

Motieven

 

Als gevolg van de landelijke coronamaatregelen hebben de horecaondernemers ook de afgelopen periode en met name tijdens de laatste lock-down te maken gehad met grotendeels of geheel wegvallende omzet. Hierdoor raken zij in ernstige financiële problemen. Het is nog onduidelijk hoe de pandemie zich zal ontwikkelen en welke beperkende maatregelen dat nog met zich mee zal brengen. Horeca vormt een onmisbaar onderdeel van levendige en aantrekkelijke winkelgebieden.

Om te voorkomen dat het aanbod horeca als gevolg van de pandemie verschraalt wil de gemeente de nadelige gevolgen zoveel mogelijk beperken door, in navolging van het succes van de uitbreiding van de terrassen in 2020 en 2021, de ondernemers de mogelijkheid te bieden om ook nu weer gebruik te maken van terrasuitbreidingen, indien en voor zover de landelijke maatregelen dit toelaten. Tenzij het verloop van de pandemie opnieuw beperkende maatregelen met zich mee gaat brengen betreft dit de laatste tijdelijke uitbreiding van de terrassen.

Deze tijdelijke uitbreiding van de terrassen zal mogelijk gemaakt worden door een versnelde procedure op basis van een toetsingskader en een meldingsplicht vooraf. Het betreft hier dus een tijdelijke situatie in verband met de uitzonderlijke situatie rondom de Covid 19 pandemie. De Kerkstraat zal voor deze tijdelijke periode afgesloten worden, voor bestuurders in het wegverkeer, om deze terrasuitbreiding mogelijk te maken. De maatregel geldt 7 dagen per week van 1 april 2022 tot en met 31 oktober 2022.

 

Overleg met politie

 

Zoals genoemd in artikel 24 van het BABW is over dit verkeersbesluit overleg gepleegd met de politie Eenheid Den Haag, afdeling infrastructuur team Advies en Analyse en heeft de politie Eenheid Den Haag op 1 maart 2021 positief geadviseerd.

 

Besluit:

 

De Kerkstraat, tussen huisnummer 2 en huisnummer 38, aan te wijzen als voetpad door plaatsing van het bord G7: voetpad, met onderbord 15.30h-24.00h. De maatregel geldt 7 dagen per week van 1 april 2022 tot en met 31 oktober 2022.

 

 

 

Leidschendam-Voorburg, 31 maart 2022

 

Namens burgemeester en wethouders,

 

 

P. Blom

Hoofd afdeling Stadsbeheer

 

 

 

 

Dit document is digitaal vervaardigd en daarom niet ondertekend.

 

BEKENDMAKING

 

Het besluit wordt bekendgemaakt in het Gemeenteblad (zoek.officielebekendmakingen.nl) op 31maart 2022. Het besluit ligt vanaf deze datum ook ter inzage, gedurende zes weken, in het Servicecentrum te Leidschendam (Koningin Wilhelminalaan 2). Bij de eerstvolgende fysieke uitgave van ‘het Krantje’ staat het besluit tevens vermeld onder de Gemeenterubriek ‘bekendmakingen’.

 

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na bekendmaking in het Gemeenteblad een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 1005, 2260 BA, Leidschendam. Indien er sprake is van een spoedeisend belang kunt u, mits u een bezwaarschrift hebt ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Met het verzoek om voorlopige voorziening moet u een kopie van het bezwaarschrift meesturen. Voor de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

 

 

 

 

Naar boven