Vooraankondiging en terinzagelegging ontwerp besluiten Partiële herziening bestemmingsplan Hanzekwartier en Dronten-Hanzekwartier-Havenkade (2043)

Het college van Dronten maakt ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat zij, besluiten voorbereiden voor het plan Partiële herziening bestemmingsplan Hanzekwartier en Dronten-Hanzekwartier-Havenkade (2043). Dit plan ligt in het gebied Hanzekwartier, aan de westzijde van de Noord en een gedeelte van de Havenweg en vervangt het nu geldende bestemmingsplan. In dit plan blijft de bestaande regeling bestaan. Er wordt een ondergeschikte wijziging aangebracht waarbij het mogelijk wordt om op de begane grond naast commerciële ruimten ook wonen mogelijk te maken.

Vooraankondiging

Dit is een vooraankondiging. Hiertegen kunt u geen zienswijzen indienen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro). Ook is het nog niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over ons voornemen.

Ontwerp bestemmingsplan

Het college van Dronten maakt bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ’Partiële herziening bestemmingsplan Hanzekwartier en Dronten-Hanzekwartier-Havenkade (2043)’ ter inzage ligt.

Dit plan ligt in het gebied Hanzekwartier, aan de westzijde van de Noord en een gedeelte van de Havenweg en vervangt het nu geldende bestemmingsplan. In dit plan blijft de bestaande regeling bestaan. Er wordt een ondergeschikte wijziging aangebracht waarbij het mogelijk wordt om op de begane grond naast commerciële ruimten ook wonen mogelijk te maken.

 

U kunt de stukken inzien van 17 maart tot en met 28 april 2022 bij/op:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis op afspraak;

  • www.ruimtelijkeplannen.nl, bestemmingsplan plannummer: NL.IMRO.0303.2043-ON01

 

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Dronten,

t.a.v. team Gebiedsontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. U kunt geen zienswijze per e-mail indienen. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. Dit kan door een afspraak te maken met mevrouw B. van den Heuvel, tel: 14 0321.

 

De gemeenteraad dient binnen twaalf weken na afloop van de inzagetermijn een besluit te nemen tot vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling door de gemeenteraad ligt het plan ter visie met de mogelijkheid tot het indienen van beroepschriften en/of een voorlopige voorziening bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak.

 

Dronten, 16 maart 2022.

 

 

Het college van Dronten,

secretaris, drs. T. van Lenthe;

burgemeester, drs. J.P. Gebben.

Naar boven